Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Lasagne z tuńczykiem
Dodaj do CookBook

Lasagne z tuńczykiem

(0)
46 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest HickmaSw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na... Lasagne po bolońsku
80  g
Suszone pomidory w zalewie
50  g
Czarne oliwki
20  g
Kapary
370  g
Tuńczyk w sosie własnym
100  g
Mozzarella
100  g
Makaron do lasagne
400  ml
Woda
20  g
Olej słonecznikowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.6 g
Wartość energetyczna
493.4 kcal
Tłuszcze
16.5 g
Białko
46.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na śródziemnomorski przepis? WINIARY ma dla Ciebie świetny pomysł na lasagne z tuńczykiem. Ta smaczna, kolorowa i aromatyczna zapiekanka sprawdzi się jako rodzinny obiad lub danie do podziału na imprezie ze znajomymi. Jeśli Twoi bliscy uwielbiają dania z makaronem, to również im posmakuje i z przyjemnością sięgną po dokładkę. Nasza lazania z tuńczykiem ma wyrazisty smak ze względu na dodatek oliwek, suszonych pomidorów i kaparów. Jeśli nie przepadasz za którymś z tych składników, możesz dodać coś innego lub w ogóle go pominąć. Z powodzeniem możesz wykorzystać też inne warzywa, które masz w lodówce, np. podsmażony szpinak, cebulę albo cukinię. Dzięki temu lasagne z tuńczykiem zyska zupełnie inny smak, a Ty przygotujesz danie dokładnie takie, jak lubisz Ty i Twoi bliscy.

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub 170°C z termoobiegiem).
  • Krok 2

    4 min
    Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w paski. Z grubsza posiekaj kapary i oliwki. Tuńczyka odsącz i rozdrobnij widelcem.
  • Krok 3

    6 min
    Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i usmaż na nim pokrojone wcześniej składniki oraz tuńczyka. Wlej wodę, dodaj WINIARY Pomysł na... lasagne i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.
  • Krok 4

    35 min
    W naczyniu żaroodpornym (u mnie 20x15 cm) ułóż płaty makaronu lasagne na przemian z sosem. Zacznij i zakończ sosem. Posyp mozzarellą i piecz ok. 30 minut.
Lasagne z tuńczykiem

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub 170°C z termoobiegiem).

Lasagne z tuńczykiem

Krok 2 z 4

Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w paski. Z grubsza posiekaj kapary i oliwki. Tuńczyka odsącz i rozdrobnij widelcem.

Lasagne z tuńczykiem

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i usmaż na nim pokrojone wcześniej składniki oraz tuńczyka. Wlej wodę, dodaj WINIARY Pomysł na... lasagne i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Lasagne z tuńczykiem

Krok 4 z 4

W naczyniu żaroodpornym (u mnie 20x15 cm) ułóż płaty makaronu lasagne na przemian z sosem. Zacznij i zakończ sosem. Posyp mozzarellą i piecz ok. 30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Lasagne

    Lasagne

    1 godz 35 min Średni
  • Lasagne Mac & Cheese

    Lasagne Mac & Cheese

    43 min Łatwy
  • Pikantna lasagne

    Pikantna lasagne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Lasagne ze szpinakiem i czosnkowym beszamelem

    Lasagne ze szpinakiem i czosnkowym beszamelem

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu