
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kuskus z cukinią i bobem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
25 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Bób ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać z łupinek.
Krok 2 z 7
Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3 z 7
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zrumienić na maśle.
Krok 4 z 7
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, curry i zioła prowansalskie. Wymieszać, chwilę razem smażyć, aż cukinia trochę zmięknie (ma pozostać chrupka).
Krok 5 z 7
Do cukinii dodać kaszę i bób, lekko wymieszać. Chwilę razem podsmażać, cały czas delikatnie mieszając.
Krok 6 z 7
Natkę posiekać.
Krok 7 z 7
Dodać ją do kaszy z warzywami i wymieszać. Podzielić na porcje i podawać, Dodałam jeszcze na koniec kilka pokrojonych pomidorków cherry.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0