Kuskus z cukinią i bobem
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
14.95 g
Węglowodany
59.9 g
Tłuszcze
7.68 g
Wartość energetyczna
365.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
25 min
Bób ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, przestudzić, obrać z łupinek.
Krok 2
10 min
Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 3
10 min
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek lekko zrumienić na maśle.
Krok 4
10 min
Cukinię umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do cebuli. Dodać też trochę soli, curry i zioła prowansalskie. Wymieszać, chwilę razem smażyć, aż cukinia trochę zmięknie (ma pozostać chrupka).
Krok 5
5 min
Do cukinii dodać kaszę i bób, lekko wymieszać. Chwilę razem podsmażać, cały czas delikatnie mieszając.
Krok 6
3 min
Natkę posiekać.
Krok 7
2 min
Dodać ją do kaszy z warzywami i wymieszać. Podzielić na porcje i podawać, Dodałam jeszcze na koniec kilka pokrojonych pomidorków cherry.
Kuskus z cukinią i bobem to smaczne danie wegetariańskie, odznaczające się wspaniałym smakiem, świeżością i lekkością. Kasza kuskus dzięki swoim właściwościom, bardzo dobrze smakuje w połączeniu z cukinią, co sprawia, że nasza potrawa to wspaniała, dająca się lubić kompozycja. Smacznego!
Komentarze 0