Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
5 5 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1 łyżka
Serek kremowy
5 dag
Starty ser żółty
1 
Marchewka
10 kawałków
Pieprz czarny
3 łyżek
1 szklanka
Jogurt naturalny
1 pęczek
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
270.09 kcal
Węglowodany
6.52 g
Białko
11.45 g
Tłuszcze
22.11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Jajka ugotować na twardo. Przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Na wysokości 3/4 jajka ostrym nożykiem ponacinać w kształcie zygzaka. Zdjęć górną część i ostrożnie wydrążyć ze środka żółtko. Nie decydować się na wyjęcie w całości bo może popękać białko. Lepiej żółtko rozdrobnić i wysypać,
Krok 2
5 min
Tuńczyka osączyć na sicie. Wrzucić do blendera, dodać żółtka, twarożek i razem zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Częścią powstałej masy małą łyżeczką napełnić jajka. Z pozostałej uformować kulki (główki) obtoczyć je w startym serze i nałożyć na wierzch lekko dociskając.
Krok 4
5 min
Marchewkę obgotować, pociąć na krążki i każdy krążek podzielić na trójkąciki (dzióbki). Można też wyciąć parę grzebyków. Z pieprzu zrobić oczka, wcisnąć marchewkowy dzióbek i na główkę nałożyć odciętą część białka.
Krok 5
5 min
Majonez połączyć z jogurtem i posiekanym drobno koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem,
Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

Krok 1 z 5

Jajka ugotować na twardo. Przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Na wysokości 3/4 jajka ostrym nożykiem ponacinać w kształcie zygzaka. Zdjęć górną część i ostrożnie wydrążyć ze środka żółtko. Nie decydować się na wyjęcie w całości bo może popękać białko. Lepiej żółtko rozdrobnić i wysypać,

Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

Krok 2 z 5

Tuńczyka osączyć na sicie. Wrzucić do blendera, dodać żółtka, twarożek i razem zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

Krok 3 z 5

Częścią powstałej masy małą łyżeczką napełnić jajka. Z pozostałej uformować kulki (główki) obtoczyć je w startym serze i nałożyć na wierzch lekko dociskając.

Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

Krok 4 z 5

Marchewkę obgotować, pociąć na krążki i każdy krążek podzielić na trójkąciki (dzióbki). Można też wyciąć parę grzebyków. Z pieprzu zrobić oczka, wcisnąć marchewkowy dzióbek i na główkę nałożyć odciętą część białka.

Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

Krok 5 z 5

Majonez połączyć z jogurtem i posiekanym drobno koperkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem,

... czyli faszerowane jajka w formie kurczaków..
W sam raz na wielkanocne śniadanie :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika