Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso oczyść, a następnie lekko rozbij. Odkrojone polędwiczki pokrój drobno. Posyp solą, pieprzem i odstaw na ok. 1 godzinę.
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie cząstki. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
Pokrojone polędwiczki, pieczarki, cebulę i paprykę usmaż na maśle na dużym ogniu do odparowania nadmiaru płynu.
Wkrusz kostkę bulionową i dopraw do smaku.
Lekko rozbite piersi usmaż na oleju na rumiano, dodaj przygotowany sos z warzyw i polędwiczek i szklankę wody.
Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.