Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak z pieczarkami i papryką
Dodaj do CookBook

Kurczak z pieczarkami i papryką

(0)
1 godz 34 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest oktawia6
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Pierś Z Kurczaka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
250  g
Pieczarki
0.5 
Cebula
100  g
Papryka czerwona
2  łyżek
Masło
1  kostka
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
2  łyżek
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.5 g
Wartość energetyczna
381.4 kcal
Tłuszcze
19.8 g
Białko
44.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dodana do farszu kostka Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY sprawi, że nasz pieczony kurczak z pieczarkami będzie miał wyjątkowy aromat i smak. A farsz, z którym upieczemy podsmażone filety, zrobimy z podsmażonych pieczarek, cebuli, papryki oraz polędwiczek, pozostałych po wykrojeniu porcji mięsa z piersi. Oryginalnie, smacznie i praktycznie. Podajemy z ziemniakami z patelni lub z ryżem, a smakoszom kuchni polskiej - z perłową kaszą jaglaną. Na "jarzynkę" - listki lodowej sałaty, maczane w śmietanowym dipie, doprawionym cukrem i sokiem z cytryny.

Przygotowanie

94 min
  • Step1

    60 min
    Mięso oczyść, a następnie lekko rozbij. Odkrojone polędwiczki pokrój drobno. Posyp solą, pieprzem i odstaw na ok. 1 godzinę.
  • Step2

    10 min
    Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie cząstki. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
  • Step3

    5 min
    Pokrojone polędwiczki, pieczarki, cebulę i paprykę usmaż na maśle na dużym ogniu do odparowania nadmiaru płynu.
  • Step4

    1 min
    Wkrusz kostkę bulionową i dopraw do smaku.
  • Step5

    8 min
    Lekko rozbite piersi usmaż na oleju na rumiano, dodaj przygotowany sos z warzyw i polędwiczek i szklankę wody.
  • Step6

    10 min
    Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.
Kurczak z pieczarkami i papryką

Step1 z 6

Mięso oczyść, a następnie lekko rozbij. Odkrojone polędwiczki pokrój drobno. Posyp solą, pieprzem i odstaw na ok. 1 godzinę.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Step2 z 6

Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie cząstki. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Step3 z 6

Pokrojone polędwiczki, pieczarki, cebulę i paprykę usmaż na maśle na dużym ogniu do odparowania nadmiaru płynu.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Step4 z 6

Wkrusz kostkę bulionową i dopraw do smaku.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Step5 z 6

Lekko rozbite piersi usmaż na oleju na rumiano, dodaj przygotowany sos z warzyw i polędwiczek i szklankę wody.

Kurczak z pieczarkami i papryką

Step6 z 6

Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Grzyby
  • Kolacja
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    Smażony ryż z kurczakiem i ananasem

    19 min Łatwy
  • Burger z chrupiącym kurczakiem

    Burger z chrupiącym kurczakiem

    30 min Łatwy
  • Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    Chrupiący Kurczak Jalapeño z Frytkami w Air Fryer i Sosami WINIARY

    40 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu