Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

(0)
26min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Krupnik Nasza Specjalność WINIARY
100  g
Pieczarki
1 
Suszone grzyby
1 
Marchewka
1 
Ziemniaki
1 
Cebula
100  g
Kiszona kapusta
1  szczypta
Tymianek suszony
trochę
Olej do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
0.33  pęczek
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.75 g
Węglowodany
10.58 g
Tłuszcze
3.35 g
Wartość energetyczna
116.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz zupy, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, żeby je ugotować? Mamy coś w sam raz dla zabieganych. To sprawdzony przepis na krupnik z grzybami i kiszoną kapustą, który ugotujesz bez żadnych problemów. I nie zajmie Ci to więcej niż pół godziny. Nie przegap tego przepisu!


Krupnik – popularna zupa

Krupnik to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup, często pojawia się na stołach i każdy kucharz ma na nią swój własny przepis. My dziś podpowiemy Ci, jak zrobić tę zupę w niecałe pół godziny. Będzie prosto, szybko i co najważniejsze – bardzo smacznie.


Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną – jak go zrobić?

Do naszej wersji krupniku potrzebujesz kilku warzyw – cebuli, ziemniaków, pieczarek i kiszonej kapusty. Do tego opakowanie krupniku WINIARY, zioła i odrobina oleju. Teraz czas na podsmażenie warzyw i zalanie ich wodą. Potem dodajemy ziemniaki i gotujemy do czasu, aż będą miękkie. Po kilkunastu minutach dodajemy krupnik WINIARY rozmieszany z wodą suszony tymianek oraz posiekaną, kiszoną kapustę. Kapustę dodaj dopiero jak wszystkie warzywa będą miękkie. Tuż przed podaniem możesz jeszcze doprawić danie solą i pieprzem oraz posypać je posiekaną natką pietruszki.

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a kapustę posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj cebulę oraz marchewkę i smaż, aż cebula zmięknie. Całość zalej 750 ml wody. Dodaj ziemniaki i zagotuj. Gotuj ok. 5 min - do czasu, aż warzywa będą miękkie.
  • Krok 3

    10 min
    Zawartość opakowania z Krupnikiem WINIARY rozmieszaj w 150 ml wody i dodaj do zupy, ciągle mieszając. Dopraw suszonym tymiankiem. Kiedy płyn się zagotuje, dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj. Gotuj ok. 5-10 min.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką.
Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

Krok 1 z 4

Cebulę i ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a kapustę posiekaj.

Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

Krok 2 z 4

W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj cebulę oraz marchewkę i smaż, aż cebula zmięknie. Całość zalej 750 ml wody. Dodaj ziemniaki i zagotuj. Gotuj ok. 5 min - do czasu, aż warzywa będą miękkie.

Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania z Krupnikiem WINIARY rozmieszaj w 150 ml wody i dodaj do zupy, ciągle mieszając. Dopraw suszonym tymiankiem. Kiedy płyn się zagotuje, dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj. Gotuj ok. 5-10 min.

Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

Krok 4 z 4

Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik na podrobach

    Krupnik na podrobach

    56 min Łatwy
  • Faszerowane placki ziemniaczane z kapustą i pieczarkami

    Faszerowane placki ziemniaczane z kapustą i pieczarkami

    37 min Łatwy
  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Chłopski garnek z ziemniakami, cebulą, marchewką i kiełbasą

    Chłopski garnek z ziemniakami, cebulą, marchewką i kiełbasą

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu