Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz zupy, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, żeby je ugotować? Mamy coś w sam raz dla zabieganych. To sprawdzony przepis na krupnik z grzybami i kiszoną kapustą, który ugotujesz bez żadnych problemów. I nie zajmie Ci to więcej niż pół godziny. Nie przegap tego przepisu!
Krupnik – popularna zupa
Krupnik to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup, często pojawia się na stołach i każdy kucharz ma na nią swój własny przepis. My dziś podpowiemy Ci, jak zrobić tę zupę w niecałe pół godziny. Będzie prosto, szybko i co najważniejsze – bardzo smacznie.
Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną – jak go zrobić?
Do naszej wersji krupniku potrzebujesz kilku warzyw – cebuli, ziemniaków, pieczarek i kiszonej kapusty. Do tego opakowanie krupniku WINIARY, zioła i odrobina oleju. Teraz czas na podsmażenie warzyw i zalanie ich wodą. Potem dodajemy ziemniaki i gotujemy do czasu, aż będą miękkie. Po kilkunastu minutach dodajemy krupnik WINIARY rozmieszany z wodą suszony tymianek oraz posiekaną, kiszoną kapustę. Kapustę dodaj dopiero jak wszystkie warzywa będą miękkie. Tuż przed podaniem możesz jeszcze doprawić danie solą i pieprzem oraz posypać je posiekaną natką pietruszki.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Cebulę, ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a kapustę posiekaj.
Krok 2
10 min
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj cebulę oraz marchewkę i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj pieczarki i smaż, aż lekko się zarumienią i stracą objętość. Całość zalej 750 ml wody. Dodaj ziemniaka, suszone grzyby oraz tymianek i zagotuj. Gotuj ok. 5 min - do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
10 min
Zawartość opakowania z Krupnikiem WINIARY rozmieszaj w 150 ml wody i dodaj do zupy, ciągle mieszając. Dopraw suszonym tymiankiem. Kiedy płyn się zagotuje, dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj. Gotuj ok. 5-10 min.
Krok 4
1 min
Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką.
Krok 1
z
4
Cebulę, ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a kapustę posiekaj.
Krok 2
z
4
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj cebulę oraz marchewkę i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj pieczarki i smaż, aż lekko się zarumienią i stracą objętość. Całość zalej 750 ml wody. Dodaj ziemniaka, suszone grzyby oraz tymianek i zagotuj. Gotuj ok. 5 min - do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 3
z
4
Zawartość opakowania z Krupnikiem WINIARY rozmieszaj w 150 ml wody i dodaj do zupy, ciągle mieszając. Dopraw suszonym tymiankiem. Kiedy płyn się zagotuje, dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj. Gotuj ok. 5-10 min.
Krok 4
z
4
Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0