Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche z budyniem i jabłkami

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Margaryna
2 łyżeczek
2 szczypt
Mąka pszenna pełnoziarnista
5 
Jajko
3 płaskich łyżek
Cukier
1 kg
Jabłka
1 Płaska łyżka
Masło
3 szklanek
Mleko
4 płaskich łyżek
Cukier
1 porcja
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
0 min
CIASTO KRUCHE: <br/>Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać pokrojoną margarynę,cukier i jajka,zagnieść ciasto.
Krok 2
0 min
Podzielić ciasto na 2 części,włożyć do zamrażalnika na 30 minut.
Krok 3
0 min
MASA JABŁKOWA:<br/> Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4
0 min
Do rondla włożyć masło rozpuścić,dodać starte jabłka,chwilę przesmażyć.
Krok 5
0 min
Do przesmażonych jabłek,wsypać galaretki dokładnie wymieszać,odstawić.
Krok 6
0 min
Połowę ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. <br/>Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.
Krok 7
0 min
MASA BUDYNIOWA <br/>2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru.
Krok 8
0 min
W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia.
Krok 9
0 min
Gorący budyń wylać na masę jabłkową.
Krok 10
0 min
Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową.
Krok 11
0 min
Ciasto wstawić do piekarnika,piec w 180 stop.przez ok.35 minut
Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 1 z 11

CIASTO KRUCHE: <br/>Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,dodać pokrojoną margarynę,cukier i jajka,zagnieść ciasto.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 2 z 11

Podzielić ciasto na 2 części,włożyć do zamrażalnika na 30 minut.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 3 z 11

MASA JABŁKOWA:<br/> Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 4 z 11

Do rondla włożyć masło rozpuścić,dodać starte jabłka,chwilę przesmażyć.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 5 z 11

Do przesmażonych jabłek,wsypać galaretki dokładnie wymieszać,odstawić.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 6 z 11

Połowę ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. <br/>Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 7 z 11

MASA BUDYNIOWA <br/>2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 8 z 11

W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 9 z 11

Gorący budyń wylać na masę jabłkową.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 10 z 11

Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową.

Kruche z budyniem i jabłkami

Krok 11 z 11

Ciasto wstawić do piekarnika,piec w 180 stop.przez ok.35 minut

Ciasto kruche z jabłkami i budyniem to szarlotka w zupełnie nowej odsłonie. Do podsmażonych na maśle jabłek dodajemy Galaretki cytrynowy smak WINIARY, a na masę jabłkową wykładamy jeszcze jedną warstwę – budyniową. Ciasto kruche z jabłkami i budyniem podawaj posypane cukrem pudrem i zajadaj z filiżanką ulubionej kawy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika