Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche ciasto miodowe to pyszny, złocisty deser. Kusi swoim zapachem, wyglądem, a przede wszystkim wyśmienitym smakiem, którego długo nie zapomnimy. Pamiętajcie, żeby uważać przy pieczeniu – to ciasto szybko zyskuje złocisty kolor. Dzięki niemu blacha szybko się opróżni! Smacznego!
Przygotowanie
67 min
Krok 1
7 min
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.
Krok 2
10 min
Następnie dodać roztopiony, przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto.
Krok 3
30 min
Odłożyć do lodówki na 30 minut.
Krok 4
5 min
Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować.
Krok 5
15 min
Włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.
Krok 1
z
5
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.
Krok 2
z
5
Następnie dodać roztopiony, przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto.
Krok 3
z
5
Odłożyć do lodówki na 30 minut.
Krok 4
z
5
Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować.
Krok 5
z
5
Włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0