Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kruche ciasto z miodem

Kruche ciasto z miodem

(0)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3.5  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
2 
Żółtko
200  g
Masło
5  łyżek
Miód
12  łyżek
Mleko
3  łyżek
Cukier
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
2  łyżek
Spirytus
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.94 g
Węglowodany
72.13 g
Tłuszcze
7.04 g
Wartość energetyczna
389.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kruche ciasto miodowe to pyszny, złocisty deser. Kusi swoim zapachem, wyglądem, a przede wszystkim wyśmienitym smakiem, którego długo nie zapomnimy. Pamiętajcie, żeby uważać przy pieczeniu – to ciasto szybko zyskuje złocisty kolor. Dzięki niemu blacha szybko się opróżni! Smacznego!

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    7 min
    Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie dodać roztopiony, przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto.
  • Krok 3

    30 min
    Odłożyć do lodówki na 30 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować.
  • Krok 5

    15 min
    Włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.
Kruche ciasto z miodem

Krok 1 z 5

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.

Kruche ciasto z miodem

Krok 2 z 5

Następnie dodać roztopiony, przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto.

Kruche ciasto z miodem

Krok 3 z 5

Odłożyć do lodówki na 30 minut.

Kruche ciasto z miodem

Krok 4 z 5

Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować.

Kruche ciasto z miodem

Krok 5 z 5

Włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone pierożki z jabłkami

    Pieczone pierożki z jabłkami

    1 godz 45 min Łatwy
  • Rogaliki drożdżowe z serem

    Rogaliki drożdżowe z serem

    47 min Łatwy
  • Ciasto z makiem i jabłkami

    Ciasto z makiem i jabłkami

    2 godz 20 min Łatwy
  • Sernik zebra na kruchym spodzie

    Sernik zebra na kruchym spodzie

    2 godz 10 min Trudny

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu