Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami
Dodaj do CookBook

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
5 
Żółtko
200  g
Margaryna
1  szklanka
Cukier puder
2  łyżek
Aromat cytrynowy
1.5  szklanek
Mąka tortowa
1  tabliczka
Czekolada deserowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
49.8 g
Wartość energetyczna
656.6 kcal
Tłuszcze
49.7 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Desery zajmują szczególne miejsce w serduszku łasucha. Mogą one być serwowane pod różnymi postaciami, w tym także ciastek. Zobacz, jak przygotować kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami. Czekoladowy smak zapiekany w kruchym cieście z dodatkiem proszku do pieczenia jest smakiem, w którym się zakochasz!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).
  • Krok 2

    5 min
    Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.
  • Krok 4

    2 min
    Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
  • Krok 5

    3 min
    Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.
  • Krok 6

    2 min
    Czekoladę posiekać.
  • Krok 7

    3 min
    Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.
  • Krok 8

    15 min
    Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.
Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 1 z 8

Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 2 z 8

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 3 z 8

Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 4 z 8

Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 5 z 8

Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 6 z 8

Czekoladę posiekać.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 7 z 8

Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 8 z 8

Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką blogerki Marta gotuje

    Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniową pianką blogerki Marta gotuje

    2 godz Łatwy
  • Kruche rogaliki z wiśniami

    Kruche rogaliki z wiśniami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Ciasteczka kruche z cynamonem

    Ciasteczka kruche z cynamonem

    1 godz 45 min Łatwy
  • Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu