
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
3 minKrok 8
15 minKrok 1 z 8
Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).
Krok 2 z 8
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
Krok 3 z 8
Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.
Krok 4 z 8
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Krok 5 z 8
Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.
Krok 6 z 8
Czekoladę posiekać.
Krok 7 z 8
Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.
Krok 8 z 8
Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0