Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
5 
Żółtko
200  g
Margaryna
1  szklanka
Cukier puder
2  łyżek
Aromat cytrynowy
1.5  szklanek
Mąka tortowa
1  tabliczka
Czekolada deserowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.47 g
Węglowodany
49.74 g
Tłuszcze
49.75 g
Wartość energetyczna
656.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Desery zajmują szczególne miejsce w serduszku łasucha. Mogą one być serwowane pod różnymi postaciami, w tym także ciastek. Zobacz, jak przygotować kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami. Czekoladowy smak zapiekany w kruchym cieście z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY jest smakiem, w którym się zakochasz!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).
  • Krok 2

    5 min
    Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.
  • Krok 4

    2 min
    Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
  • Krok 5

    3 min
    Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.
  • Krok 6

    2 min
    Czekoladę posiekać.
  • Krok 7

    3 min
    Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.
  • Krok 8

    15 min
    Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.
Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 1 z 8

Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 2 z 8

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 3 z 8

Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 4 z 8

Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 5 z 8

Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 6 z 8

Czekoladę posiekać.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 7 z 8

Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.

Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Krok 8 z 8

Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciastka przez maszynkę

    Ciastka przez maszynkę

    40 min Łatwy
  • Ciastka francuskie z twarogiem

    Ciastka francuskie z twarogiem

    47 min Łatwy
  • Kruche ciastka posypane cukrem

    Kruche ciastka posypane cukrem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu