Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

(0)
2 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest chakula
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń Waniliowy WINIARY
1  opakowanie
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
0.25  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
30  dag
Mąka pszenna
15  dag
Margaryna
8  dag
Cukier puder
3 
Żółtko
350  ml
Mleko
3  łyżek
Cukier
7 
Białko
0.5  szklanka
Woda
0.5  szklanka
Cukier kryształ
1  łyżka
Ocet
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.41 g
Węglowodany
25.08 g
Tłuszcze
7.86 g
Wartość energetyczna
191.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą to bogactwo smaku zamknięte w niewielkiej formie! Babeczki pięknie się prezentują, a w smaku są delikatne, słodkie i owocowe. Dodatek Budyniu o smaku waniliowym WINIARY na kruchym spodzie babeczki sprawia, że całość zyskuje kremowe wykończenie. Wierzch kruchych babeczek z nadzieniem budyniowym oraz pianą możesz udekorować ulubionymi owocami.

Przygotowanie

130 min
  • Krok 1

    5 min
    CIASTO: Żółtka, cukier waniliowy i cukier puder dobrze roztrzepać trzepaczką.
  • Krok 2

    10 min
    Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę posiekać nożem, dodać wcześniej roztrzepane żółtka z cukrem, wyrobić ciasto.
  • Krok 3

    60 min
    Owinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
  • Krok 4

    10 min
    Rozwałkować ciasto, nałożyć do foremek (uprzednio wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą), przycisnąć i dokładnie wylepić.
  • Krok 5

    5 min
    Każdą foremkę z ciastem kilka razy nakłuć widelcem, następnie posmarować rozbełtanym jajkiem.
  • Krok 6

    15 min
    Piec w temperaturze 200 st. C ok. 15 minut, do złotego koloru.
  • Krok 7

    10 min
    BUDYŃ: Budyń można przygotować według przepisu na opakowaniu (dodaję mniej mleka). Jeszcze ciepły budyń wykładamy do ostudzonych babeczek i szybko, zanim ostygnie, dekorujemy dowolnymi owocami.
  • Krok 8

    5 min
    PIANA: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Z cukru (kryształu), wody i octu ugotować lukier (ma być lejący).
  • Krok 9

    10 min
    Ubić białka na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać gorący lukier. Kiedy całość lekko przestygnie, dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą pianę nałożyć do babeczek, udekorować.
Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 1 z 9

CIASTO: Żółtka, cukier waniliowy i cukier puder dobrze roztrzepać trzepaczką.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 2 z 9

Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę posiekać nożem, dodać wcześniej roztrzepane żółtka z cukrem, wyrobić ciasto.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 3 z 9

Owinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 4 z 9

Rozwałkować ciasto, nałożyć do foremek (uprzednio wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą), przycisnąć i dokładnie wylepić.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 5 z 9

Każdą foremkę z ciastem kilka razy nakłuć widelcem, następnie posmarować rozbełtanym jajkiem.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 6 z 9

Piec w temperaturze 200 st. C ok. 15 minut, do złotego koloru.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 7 z 9

BUDYŃ: Budyń można przygotować według przepisu na opakowaniu (dodaję mniej mleka). Jeszcze ciepły budyń wykładamy do ostudzonych babeczek i szybko, zanim ostygnie, dekorujemy dowolnymi owocami.

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 8 z 9

PIANA: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Z cukru (kryształu), wody i octu ugotować lukier (ma być lejący).

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym oraz pianą

Krok 9 z 9

Ubić białka na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać gorący lukier. Kiedy całość lekko przestygnie, dodać tężejącą galaretkę. Tak powstałą pianę nałożyć do babeczek, udekorować.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Babeczki z kremem waniliowym i owocami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Ciasto drożdżowe z budyniem i posypką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Rurki z kremem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu