Królik w sosie
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
37.85 g
Węglowodany
4.77 g
Tłuszcze
50.64 g
Wartość energetyczna
634.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Podsmażamy pokrojoną cebulę z kostką smalcu.
Krok 2
5 min
Dodajemy królika, posypujemy ziarenkami smaku, pieprzem.
Krok 3
15 min
Smażymy mięso aż do do miękkości.
Krok 4
10 min
Miękkie mięso z królika wyciągamy. Wlewamy wodę i robimy sos. Mieszamy śmietanę z mąką pszenną i zaklepujemy nasz sos.
Krok 5
5 min
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy Maggi i gotowe.
Królik w sosie wybornie prezentuje się na niedzielnym obiedzie. Do przygotowania mięsa należy jednak podejść starannie, by każdy kęs obiadu sprawiał wszystkim przyjemność. Za unikalny smak potrawy odpowiada Przyprawa JARZYNKA WINIARY, sól, cebula, smalec i śmietana 18%. Zobacz, jak przyrządzić królika w prosty sposób!
Komentarze 0