Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso z królika myje i osuszam, aby nie pryskało podczas smażenia. W rondlu rozpuszczam smalec i opiekam porcje królika z każdej strony.
Następnie dodaję przyprawy i rozmaryn.
Podlewam gorącą wodą i duszę pod przykryciem do miękkości mięsa.
Miękkie mięso wyciągam na talerz i nakrywam folią, aby nie stygło. Z sosu wyjmuję (łyżką cedzakową) przyprawy.
Następnie sos zagęszczam skrobią wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną kremówką. Najlepiej smakuje z ziemniakami i marynowanymi burakami.