Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 główka
Kapusta biała
1 łyżka
Masło
2 łyżeczek
Mielony kmin rzymski
1 łyżeczka
Cynamon
2 łyżeczek
Nasiona kolendry
3 
Cebula
1 
Papryczka Chili
200 g
Soczewica zielona
400 ml
Mleko kokosowe
1 trochę
Sól
2 łyżek
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
224.04 kcal
Węglowodany
19.25 g
Białko
7.39 g
Tłuszcze
14.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
30 min
Soczewicę ugotuj w osobnym garnku, w wodzie z Ziarenkami smaku WINIARY, sprawdzając stopień miękkości - ma być lekko twarda.
Krok 2
3 min
Kmin rzymski, kolendrę i cynamon rozetrzyj w moździerzu.
Krok 3
10 min
Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę z masłem. Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną papryczkę chilli i przyprawy z moździerza przez 5 minut.
Krok 4
15 min
Dodaj do rondla mleko kokosowe i grubo posiekaną kapustę. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
Krok 5
2 min
Na koniec dopraw solą do smaku.
Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Krok 1 z 5

Soczewicę ugotuj w osobnym garnku, w wodzie z Ziarenkami smaku WINIARY, sprawdzając stopień miękkości - ma być lekko twarda.

Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Krok 2 z 5

Kmin rzymski, kolendrę i cynamon rozetrzyj w moździerzu.

Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Krok 3 z 5

Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę z masłem. Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną papryczkę chilli i przyprawy z moździerza przez 5 minut.

Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Krok 4 z 5

Dodaj do rondla mleko kokosowe i grubo posiekaną kapustę. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.

Kremowa kapusta z kolendrą, kminem, chilli i zieloną soczewicą

Krok 5 z 5

Na koniec dopraw solą do smaku.

Kuchnia indyjska słynie z niesamowitych barw i zapachów oraz tego, że wykorzystuje naturalne, świeże produkty. Jej zalety można znakomicie połączyć z polską tradycją kulinarną. Na świątecznym stole zaserwuj kremową kapustę wigilijną w stylu indyjskim: niech Twój dom wypełni się zapachem gotowanej w mleku kokosowym kapusty z orientalnymi przyprawami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika