Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem
Dodaj do CookBook

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  główka
Kapusta czerwona
4 
Cebula czerwona
1  ząbek
Czosnek
100  g
Śliwka wędzona
200  ml
Wino deserowe wytrwane
50  g
Miód
75  g
Masło
trochę
Oliwa
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22 g
Wartość energetyczna
165.6 kcal
Tłuszcze
6.7 g
Białko
1.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To jedna ze świątecznych potraw, która połączeniem swojego smaku, aromatu i wyglądu nie jednemu zawróci w głowie. Wykwintne kompozycja intensywnych smaków i niesamowite kolory składników to coś, czemu trudno się oprzeć. Miękka czerwona kapusta z pachnącymi dodatkami z pewnością wejdzie do kanonu popisowych świątecznych smakołyków.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    6 min
    Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.
  • Krok 2

    8 min
    Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.
  • Krok 3

    25 min
    Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.
Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 1 z 4

Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 2 z 4

Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 3 z 4

Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 4 z 4

Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Sałatka
  • Sezonowy
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

    Klasyczny burger z zamarynowaną czerwoną cebulą

    20 min Łatwy
  • Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą i winogronami

    Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą i winogronami

    40 min Łatwy
  • Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

    25 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu