Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  główka
Kapusta czerwona
4 
Cebula czerwona
1  ząbek
Czosnek
100  g
Śliwka wędzona
200  ml
Wino deserowe wytrwane
50  g
Miód
75  g
Masło
trochę
Oliwa
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.7 g
Węglowodany
21.97 g
Tłuszcze
6.7 g
Wartość energetyczna
165.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
To jedna ze świątecznych potraw, która połączeniem swojego smaku, aromatu i wyglądu nie jednemu zawróci w głowie. Wykwintne kompozycja intensywnych smaków i niesamowite kolory składników to coś, czemu trudno się oprzeć. Miękka czerwona kapusta z pachnącymi dodatkami z pewnością wejdzie do kanonu popisowych świątecznych smakołyków.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    6 min
    Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.
  • Krok 2

    8 min
    Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.
  • Krok 3

    25 min
    Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
  • Krok 4

    1 min
    Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.
Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 1 z 4

Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 2 z 4

Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 3 z 4

Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Krok 4 z 4

Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Sałatka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    Zupa z soczewicy na mleku kokosowym

    1 godz 20 min Średni
  • Kapusta wigilijna z żurawiną, grzybami, kminkiem i jałowcem

    Kapusta wigilijna z żurawiną, grzybami, kminkiem i jałowcem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Chili con carne

    Chili con carne

    1 godz 6 min Łatwy
  • Zupa gulaszowa z pieczarkami

    Zupa gulaszowa z pieczarkami

    1 godz 46 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu