
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Czerwona kapusta z wędzonymi śliwkami i czerwonym winem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
6 minKrok 2
8 minKrok 3
25 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę.

Krok 2 z 4
Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek przez 5 minut. Następnie dodaj pokrojone w paski wędzone śliwki i miód, smaż jeszcze przez 3 minuty.

Krok 3 z 4
Po tym czasie wlej wino. Odparuj płyny o połowę, a następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.

Krok 4 z 4
Dopraw ziarenkami smaku WINIARY oraz pieprzem i w razie potrzeby miodem lub odrobiną cytryny, jeżeli kapusta będzie za słodka.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0