
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Wszystkim entuzjastom łososia polecamy także przepis na tatar z łososia >>.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
3 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
3 minKrok 8
2 minKrok 9
5 minKrok 10
1 minKrok 11
30 minKrok 1 z 11
Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.
Krok 2 z 11
Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.
Krok 3 z 11
Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.
Krok 4 z 11
Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.
Krok 5 z 11
Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Krok 6 z 11
Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).
Krok 7 z 11
Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.
Krok 8 z 11
Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.
Krok 9 z 11
WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 10 z 11
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 11 z 11
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0