Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
200  ml
Śmietanka słodka
500  g
Filet z łososia
1  opakowanie
Ser feta
1  paczka
Tortilla
1  puszka
Czerwona fasola
2 
Cytryna
1  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
47.04 g
Węglowodany
56.66 g
Tłuszcze
33.69 g
Wartość energetyczna
732.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny to przekąska idealna zarówno na eleganckie przyjęcia, jak i codzienne spotkania ze znajomymi. Koperty z łososiem to przepyszna mieszanka smaków - łososia, czerwonej fasoli i cytryny zawiniętych w placek tortilli. Doprawiona sosem śmietanowo-koperkowym i natką pietruszki całość wręcz rozpływa się w ustach.
Wszystkim entuzjastom łososia polecamy także przepis na tatar z łososia >>.

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    5 min
    Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.
  • Krok 2

    3 min
    Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.
  • Krok 3

    2 min
    Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.
  • Krok 4

    5 min
    Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.
  • Krok 5

    3 min
    Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
  • Krok 6

    2 min
    Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).
  • Krok 7

    3 min
    Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.
  • Krok 8

    2 min
    Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.
  • Krok 9

    5 min
    WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 10

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 11

    30 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.
Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 1 z 11

Filet łososia pokrój w kostkę, umieść w misce.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 2 z 11

Ser feta pokrój w kostkę, dołóż do łososia.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 3 z 11

Fasolę odcedź i opłucz na sicie pod bieżącą wodą. Osusz i dodaj do miski.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 4 z 11

Cytryny dokładnie wyszoruj pod bieżącą ciepłą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach pojedynczymi ruchami tak, żeby zetrzeć tylko żółtą część skórki. Startą skórkę dołóż do miski.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 5 z 11

Natkę pietruszki posiekaj i delikatnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 6 z 11

Dopraw pieprzem do smaku i sokiem z połowy cytryny (sól pomijamy ze względu na jej zawartość w serze).

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 7 z 11

Tak przygotowany farsz rozłóż na tortillach i zawiń w koperty.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 8 z 11

Koperty umieść w żaroodpornym naczyniu.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 9 z 11

WINIARY Pomysł Na… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 10 z 11

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Koperty z łososiem, czerwoną fasolą i skórką cytryny

Krok 11 z 11

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Zapiekaj koperty w przygotowanym sosie śmietanowo-koperkowym około 30-35 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    Gravlax - aromatyzowany świeży łosoś

    20 min Łatwy
  • Szaszłyki z łososia

    Szaszłyki z łososia

    32 min Łatwy
  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

    Sałatka z bakłażanem, zieloną soczewicą i kozim serem

    1 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu