Krem z serka mascarpone z masłem orzechowym
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
17.15 g
Węglowodany
16.4 g
Tłuszcze
55.2 g
Wartość energetyczna
602.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
5 min
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno.
Krok 3
5 min
Serek włożyć do miseczki, dodać cukier wanilinowy i masło orzechowe, zmiksować.
Krok 4
5 min
Delikatnie wymieszać ze śmietaną, włożyć do pucharków, posypać orzechami, schłodzić.
Przepyszny deser dla małych, jaki i dużych łasuchów. Łatwy do przygotowania a do tego ekspresowy! Wystarczy połączyć serek z cukrem waniliowym i masłem orzechowych. Pyszną masę wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną i włożyć delikatnie do pucharków. Lekki krem z serka mascarpone z masłem orzechowym ozdób włoskimi orzechami i gotowe! :)
Komentarze 0