Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepyszny deser dla małych, jaki i dużych łasuchów. Łatwy do przygotowania a do tego ekspresowy! Wystarczy połączyć serek z cukrem waniliowym i masłem orzechowych. Pyszną masę wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną i włożyć delikatnie do pucharków. Lekki krem z serka mascarpone z masłem orzechowym ozdób włoskimi orzechami i gotowe! :)
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
5 min
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno.
Krok 3
5 min
Serek włożyć do miseczki, dodać cukier wanilinowy i masło orzechowe, zmiksować.
Krok 4
5 min
Delikatnie wymieszać ze śmietaną, włożyć do pucharków, posypać orzechami, schłodzić.
Krok 1
z
4
Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni.
Krok 2
z
4
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno.
Krok 3
z
4
Serek włożyć do miseczki, dodać cukier wanilinowy i masło orzechowe, zmiksować.
Krok 4
z
4
Delikatnie wymieszać ze śmietaną, włożyć do pucharków, posypać orzechami, schłodzić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0