Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z pora i jabłek

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
2 
Por (biała część)
1 Płaska łyżka
Masło
1 
Marchewka
2 
Ziemniaki
2 
Jabłka
1 trochę
Pieprz czarny
200 ml
Sok jabłkowy
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Szuszona natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
104.03 kcal
Tłuszcze
3.68 g
Węglowodany
17.98 g
Białko
1.37 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
10 min
Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.
Krok 3
20 min
Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.
Krok 4
3 min
Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.
Krok 5
10 min
Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.
Krok 6
2 min
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.
Krem z pora i jabłek

Krok 1 z 6

Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krem z pora i jabłek

Krok 2 z 6

Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.

Krem z pora i jabłek

Krok 3 z 6

Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.

Krem z pora i jabłek

Krok 4 z 6

Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.

Krem z pora i jabłek

Krok 5 z 6

Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.

Krem z pora i jabłek

Krok 6 z 6

Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.


Gęsty krem z pora i jabłek to doskonały pomysł na smaczną, rozgrzewającą i sycącą zupę warzywną, która jest nie tylko zdrowa, ale również doskonale smakuje – m.in. dzięki wykorzystaniu przyprawy JARZYNKA WINIARY.

Smak kremu z jabłek i pora wzbogaca posiekany szczypiorek i natka pietruszki, która z jednej strony jest elementem dekoracyjnym, a z drugiej strony – prawdziwym skarbem dla organizmu, podobnie jak zdrowe jabłka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika