
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Krem z pora i jabłek
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Gęsty krem z pora i jabłek to doskonały pomysł na smaczną, rozgrzewającą i sycącą zupę warzywną, która jest nie tylko zdrowa, ale również doskonale smakuje – m.in. dzięki wykorzystaniu przyprawy JARZYNKA WINIARY.
Smak kremu z jabłek i pora wzbogaca posiekany szczypiorek i natka pietruszki, która z jednej strony jest elementem dekoracyjnym, a z drugiej strony – prawdziwym skarbem dla organizmu, podobnie jak zdrowe jabłka.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
20 minKrok 4
3 minKrok 5
10 minKrok 6
2 minKrok 1 z 6
Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 z 6
Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.
Krok 3 z 6
Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.
Krok 4 z 6
Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.
Krok 5 z 6
Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.
Krok 6 z 6
Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0