Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krem z pora i jabłek

Krem z pora i jabłek

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Jarzynka WINIARY
2 
Por (biała część)
1  Płaska łyżka
Masło
1 
Marchewka
2 
Ziemniaki
2 
Jabłka
trochę
Pieprz czarny
200  ml
Sok jabłkowy
trochę
Szczypiorek
trochę
Szuszona natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.71 g
Węglowodany
22.69 g
Tłuszcze
3.71 g
Wartość energetyczna
124.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Gęsty krem z pora i jabłek to doskonały pomysł na smaczną, rozgrzewającą i sycącą zupę warzywną, która jest nie tylko zdrowa, ale również doskonale smakuje – m.in. dzięki wykorzystaniu przyprawy JARZYNKA WINIARY.

Smak kremu z jabłek i pora wzbogaca posiekany szczypiorek i natka pietruszki, która z jednej strony jest elementem dekoracyjnym, a z drugiej strony – prawdziwym skarbem dla organizmu, podobnie jak zdrowe jabłka.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 2

    10 min
    Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.
  • Krok 3

    20 min
    Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.
  • Krok 4

    3 min
    Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.
  • Krok 5

    10 min
    Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.
Krem z pora i jabłek

Krok 1 z 6

Białe części pora pokrój na plasterki i duś 5 minut na maśle, w rondlu z przykrywką, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Krem z pora i jabłek

Krok 2 z 6

Marchew, ziemniaki i jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do pora. Wlej 0,5 litra wody i dopraw przyprawą JARZYNKA.

Krem z pora i jabłek

Krok 3 z 6

Duś warzywa na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj.

Krem z pora i jabłek

Krok 4 z 6

Przelej z powrotem do rondla i dodaj sok jabłkowy.

Krem z pora i jabłek

Krok 5 z 6

Całość podgrzej jeszcze raz na średnim ogniu przez 10 minut.

Krem z pora i jabłek

Krok 6 z 6

Posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki i posyp nimi porcje zupy w talerzach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapuśniak

    Kapuśniak

    1 godz 42 min Łatwy
  • Gulasz grzybowy

    Gulasz grzybowy

    26 min
  • Krupnik rodzinna zupa WINIARY

    Krupnik rodzinna zupa WINIARY

    15 min Łatwy
  • Cygański garnek

    Cygański garnek

    58 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu