Krem z ciecierzycy
710min
Łatwy
1 kostka
250 g
Ciecierzyca
400 g
Pomidory z puszki krojone
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Bazylia świeża
1 trochę
Gałka muszkatołowa
1 pęczek
Pietruszka
250 g
Makaron
1 dag
Sól
1 dag
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
23.56 g
Węglowodany
96.87 g
Tłuszcze
6.17 g
Wartość energetyczna
526.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
710 min
Krok 1
600 min
Ciecierzycę namoczyć dzień przed przygotowaniem.
Krok 2
90 min
Ciecierzycę gotować w wodzie z dodatkiem kostki bulion warzywny WINIARY aż do miękkości.
Krok 3
1 min
Dodać pomidory z puszki do garnka.
Krok 4
3 min
Doprawić posiekanym czosnkiem, gałką muszkatołową, bazylią, solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Posiekać natkę i dodać do zupy.
Krok 6
5 min
Całość zmiksować blenderem do gładkości.
Krok 7
8 min
Makaron ugotować al dente.
Krok 8
1 min
Zupę - krem podawać z makaronem, przystroić natką pietruszki. Smacznego!
Poznaj przepis na rozgrzewającą zupę na zimę i nie tylko! Przedstawiamy wyjątkowy krem z ciecierzycy. Przygotuj wywar z bulionu warzywnego WINIARY, dodaj wcześniej namoczoną ciecierzycę, pomidory z puszki, czosnek i aromatyczne przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu, a następnie zmiksuj blenderem na gładki krem.
Podaj z makaronem i ozdób świeżą, pełną aromatu natką pietruszki.
Podaj z makaronem i ozdób świeżą, pełną aromatu natką pietruszki.
Komentarze 0