Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z ciecierzycy

0
710 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Ciecierzyca
400 g
Pomidory z puszki krojone
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Bazylia świeża
1 trochę
Gałka muszkatołowa
1 pęczek
Pietruszka
250 g
Makaron
1 dag
Sól
1 dag
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.17 g
Wartość energetyczna
526.97 kcal
Węglowodany
96.87 g
Białko
23.56 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

710 min
Krok 1
600 min
Ciecierzycę namoczyć dzień przed przygotowaniem.
Krok 2
90 min
Ciecierzycę gotować w wodzie z dodatkiem kostki bulion warzywny WINIARY aż do miękkości.
Krok 3
1 min
Dodać pomidory z puszki do garnka.
Krok 4
3 min
Doprawić posiekanym czosnkiem, gałką muszkatołową, bazylią, solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Posiekać natkę i dodać do zupy.
Krok 6
5 min
Całość zmiksować blenderem do gładkości.
Krok 7
8 min
Makaron ugotować al dente.
Krok 8
1 min
Zupę - krem podawać z makaronem, przystroić natką pietruszki. Smacznego!
Krem z ciecierzycy

Krok 1 z 8

Ciecierzycę namoczyć dzień przed przygotowaniem.

Krem z ciecierzycy

Krok 2 z 8

Ciecierzycę gotować w wodzie z dodatkiem kostki bulion warzywny WINIARY aż do miękkości.

Krem z ciecierzycy

Krok 3 z 8

Dodać pomidory z puszki do garnka.

Krem z ciecierzycy

Krok 4 z 8

Doprawić posiekanym czosnkiem, gałką muszkatołową, bazylią, solą i pieprzem.

Krem z ciecierzycy

Krok 5 z 8

Posiekać natkę i dodać do zupy.

Krem z ciecierzycy

Krok 6 z 8

Całość zmiksować blenderem do gładkości.

Krem z ciecierzycy

Krok 7 z 8

Makaron ugotować al dente.

Krem z ciecierzycy

Krok 8 z 8

Zupę - krem podawać z makaronem, przystroić natką pietruszki. Smacznego!

Poznaj przepis na rozgrzewającą zupę na zimę i nie tylko! Przedstawiamy wyjątkowy krem z ciecierzycy. Przygotuj wywar z bulionu warzywnego WINIARY, dodaj wcześniej namoczoną ciecierzycę, pomidory z puszki, czosnek i aromatyczne przyprawy. Całość gotuj na małym ogniu, a następnie zmiksuj blenderem na gładki krem.
Podaj z makaronem i ozdób świeżą, pełną aromatu natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika