Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Krem z buraka z kozim serem

Krem z buraka z kozim serem

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Bulion warzywny WINIARY
4 
Buraki
1  l
Woda
1  ząbek
Czosnek
1 
Cebula
1  łyżka
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz
2  łyżek
Kozi ser
2  łyżek
Pestki dyni
1  gałązka
Tymianek świeży
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.21 g
Węglowodany
11.09 g
Tłuszcze
9.53 g
Wartość energetyczna
147.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeżeli masz ochotę na zupę z buraków, ale niekoniecznie na barszcz czerwony, wypróbuj nasz przepis na krem z buraków z kozim serem – w wersji alternatywnej z twarożkiem i własnoręcznie uprażonymi pestkami dyni.

Zupa krem z buraków jest gęsta i kremowa, aromatyczna dzięki duszonej cebulce i świeżemu tymiankowi. Buraczany krem możesz podawać nie tylko z serkiem kozim lub białym, ale również z chrupiącymi i zrumienionymi grzaneczkami.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    60 min
    Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku na blasze przez ok. godzinę w temp. 200°C.
  • Krok 2

    5 min
    Nakłuj buraka nożem – jeśli gładko wchodzi w buraka – jest już gotowy.
  • Krok 3

    10 min
    Wyjmij buraki i wystudź. Chłodne obierz i zetrzyj na tarce albo pokrój w kostkę.
  • Krok 4

    15 min
    W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki tymianku. Kiedy cebula będzie już miękka – dodaj buraki. (Możesz też użyć gotowych tartych buraków w słoiczku).
  • Krok 5

    10 min
    Całość zalej litrem wody i dodaj dwie kostki Bulionu warzywnego WINIARY. Zagotuj.
  • Krok 6

    10 min
    Gotową zupę zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.
  • Krok 7

    10 min
    Podawaj z kozim serem/twarożkiem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Krem z buraka z kozim serem

Krok 1 z 7

Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku na blasze przez ok. godzinę w temp. 200°C.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 2 z 7

Nakłuj buraka nożem – jeśli gładko wchodzi w buraka – jest już gotowy.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 3 z 7

Wyjmij buraki i wystudź. Chłodne obierz i zetrzyj na tarce albo pokrój w kostkę.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 4 z 7

W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki tymianku. Kiedy cebula będzie już miękka – dodaj buraki. (Możesz też użyć gotowych tartych buraków w słoiczku).

Krem z buraka z kozim serem

Krok 5 z 7

Całość zalej litrem wody i dodaj dwie kostki Bulionu warzywnego WINIARY. Zagotuj.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 6 z 7

Gotową zupę zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 7 z 7

Podawaj z kozim serem/twarożkiem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaszotto (pęczotto) z burakiem i serem

    Kaszotto (pęczotto) z burakiem i serem

    56 min Łatwy
  • Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    2 godz 55 min Łatwy
  • Kotlety mielone z buraczkami

    Kotlety mielone z buraczkami

    1 godz 5 min Łatwy
  • Sycąca zupa z soczewicy

    Sycąca zupa z soczewicy

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu