Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z buraka z kozim serem

(0)
2 godz
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Buraki
1  l
Woda
1  ząbek
1 
Cebula
1  łyżka
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz
2  łyżek
Kozi ser
2  łyżek
Pestki dyni
1  gałązka
Tymianek świeży

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.21 g
Węglowodany
11.09 g
Tłuszcze
9.53 g
Wartość energetyczna
147.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
60 min
Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku na blasze przez ok. godzinę w temp. 200°C.
Krok 2
5 min
Nakłuj buraka nożem – jeśli gładko wchodzi w buraka – jest już gotowy.
Krok 3
10 min
Wyjmij buraki i wystudź. Chłodne obierz i zetrzyj na tarce albo pokrój w kostkę.
Krok 4
15 min
W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki tymianku. Kiedy cebula będzie już miękka – dodaj buraki. (Możesz też użyć gotowych tartych buraków w słoiczku).
Krok 5
10 min
Całość zalej litrem wody i dodaj dwie kostki Bulionu warzywnego WINIARY. Zagotuj.
Krok 6
10 min
Gotową zupę zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.
Krok 7
10 min
Podawaj z kozim serem/twarożkiem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Krem z buraka z kozim serem

Krok 1 z 7

Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku na blasze przez ok. godzinę w temp. 200°C.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 2 z 7

Nakłuj buraka nożem – jeśli gładko wchodzi w buraka – jest już gotowy.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 3 z 7

Wyjmij buraki i wystudź. Chłodne obierz i zetrzyj na tarce albo pokrój w kostkę.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 4 z 7

W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki tymianku. Kiedy cebula będzie już miękka – dodaj buraki. (Możesz też użyć gotowych tartych buraków w słoiczku).

Krem z buraka z kozim serem

Krok 5 z 7

Całość zalej litrem wody i dodaj dwie kostki Bulionu warzywnego WINIARY. Zagotuj.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 6 z 7

Gotową zupę zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.

Krem z buraka z kozim serem

Krok 7 z 7

Podawaj z kozim serem/twarożkiem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

Jeżeli masz ochotę na zupę z buraków, ale niekoniecznie na barszcz czerwony, wypróbuj nasz przepis na krem z buraków z kozim serem – w wersji alternatywnej z twarożkiem i własnoręcznie uprażonymi pestkami dyni.

Zupa krem z buraków jest gęsta i kremowa, aromatyczna dzięki duszonej cebulce i świeżemu tymiankowi. Buraczany krem możesz podawać nie tylko z serkiem kozim lub białym, ale również z chrupiącymi i zrumienionymi grzaneczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha