
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Krem z buraka z kozim serem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zupa krem z buraków jest gęsta i kremowa, aromatyczna dzięki duszonej cebulce i świeżemu tymiankowi. Buraczany krem możesz podawać nie tylko z serkiem kozim lub białym, ale również z chrupiącymi i zrumienionymi grzaneczkami.
Przygotowanie
Krok 1
60 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
15 minKrok 5
10 minKrok 6
10 minKrok 7
10 minKrok 1 z 7
Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku na blasze przez ok. godzinę w temp. 200°C.
Krok 2 z 7
Nakłuj buraka nożem – jeśli gładko wchodzi w buraka – jest już gotowy.
Krok 3 z 7
Wyjmij buraki i wystudź. Chłodne obierz i zetrzyj na tarce albo pokrój w kostkę.
Krok 4 z 7
W garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj listki tymianku. Kiedy cebula będzie już miękka – dodaj buraki. (Możesz też użyć gotowych tartych buraków w słoiczku).
Krok 5 z 7
Całość zalej litrem wody i dodaj dwie kostki Bulionu warzywnego WINIARY. Zagotuj.
Krok 6 z 7
Gotową zupę zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.
Krok 7 z 7
Podawaj z kozim serem/twarożkiem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0