Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy
Dodaj do CookBook

Krem selerowy

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bulwy selera średniej wielkości
2 
Korzeń pietruszki
3 
Średnie ziemniaki
500  ml
Mleko
100  ml
Śmietanka kremówka
1  łyżka
Masło
4  plastrów
Ulubione pieczywo na grzanki
trochę
Orzechy włoskie
0.5  łyżeczka
Kurkuma
1  szczypta
Gałka muszkatołowa
100  g
Ser pleśniowy typu lazur
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
66.9 g
Wartość energetyczna
506.7 kcal
Tłuszcze
19.7 g
Białko
19.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Krem selerowy to propozycja dla wszystkich, którzy mają ochotę na kremową zupę z wyrazistym dodatkiem. Dostępność składników przez okrągły rok pozwala na przygotowanie tej zupy w dowolnym momencie. Sprawdźcie, jakie to proste!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
  • Krok 3

    25 min
    Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
  • Krok 4

    3 min
    Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
  • Krok 5

    2 min
    Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
  • Krok 7

    2 min
    Zupę podawać z grzanką.
Krem selerowy

Krok 1 z 7

Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.

Krem selerowy

Krok 2 z 7

Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.

Krem selerowy

Krok 3 z 7

Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.

Krem selerowy

Krok 4 z 7

Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.

Krem selerowy

Krok 5 z 7

Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.

Krem selerowy

Krok 6 z 7

Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.

Krem selerowy

Krok 7 z 7

Zupę podawać z grzanką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    Zupa krem z pora z klopsikami z jajek

    1 godz 12 min Średni
  • Krem bananowy

    Krem bananowy

    15 min Łatwy
  • Zupa krem z botwiny

    Zupa krem z botwiny

    1 godz 2 min Łatwy
  • Krem z młodej botwinki z czosnkiem niedźwiedzim, tymiankiem cytrynowym i chipsami z ziemniaków truflowych

    Krem z młodej botwinki z czosnkiem niedźwiedzim, tymiankiem cytrynowym i chipsami z ziemniaków truflowych

    1 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu