Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy
Krem selerowy

Krem selerowy

(0)
50min
Łatwy
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bulwy selera średniej wielkości
2 
Korzeń pietruszki
3 
Średnie ziemniaki
500  ml
Mleko
100  ml
Śmietanka kremówka
1  łyżka
Masło
4  plastrów
Ulubione pieczywo na grzanki
trochę
Orzechy włoskie
0.5  łyżeczka
Kurkuma
1  szczypta
Gałka muszkatołowa
100  g
Ser pleśniowy typu lazur
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.56 g
Węglowodany
66.91 g
Tłuszcze
19.7 g
Wartość energetyczna
506.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Krem selerowy to propozycja dla wszystkich, którzy mają ochotę na kremową zupę z wyrazistym dodatkiem. Dostępność składników przez okrągły rok pozwala na przygotowanie tej zupy w dowolnym momencie. Sprawdźcie, jakie to proste!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
  • Krok 3

    25 min
    Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
  • Krok 4

    3 min
    Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
  • Krok 5

    2 min
    Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
  • Krok 6

    5 min
    Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
  • Krok 7

    2 min
    Zupę podawać z grzanką.
Krem selerowy

Krok 1 z 7

Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.

Krem selerowy

Krok 2 z 7

Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.

Krem selerowy

Krok 3 z 7

Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.

Krem selerowy

Krok 4 z 7

Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.

Krem selerowy

Krok 5 z 7

Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.

Krem selerowy

Krok 6 z 7

Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.

Krem selerowy

Krok 7 z 7

Zupę podawać z grzanką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa czosnkowa krem

    Zupa czosnkowa krem

    45 min Łatwy
  • Zupa serowa z papryką na ostro, z grzankami

    Zupa serowa z papryką na ostro, z grzankami

    33 min Łatwy
  • Krem z selera z gorgonzolą i łososiem

    Krem z selera z gorgonzolą i łososiem

    54 min Łatwy
  • Zupa grzybowa krem z Zupą Grzybową Nasza Specjalność WINIARY

    Zupa grzybowa krem z Zupą Grzybową Nasza Specjalność WINIARY

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu