Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem selerowy to propozycja dla wszystkich, którzy mają ochotę na kremową zupę z wyrazistym dodatkiem. Dostępność składników przez okrągły rok pozwala na przygotowanie tej zupy w dowolnym momencie. Sprawdźcie, jakie to proste!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2
3 min
Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
Krok 3
25 min
Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
Krok 4
3 min
Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
Krok 5
2 min
Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
Krok 6
5 min
Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
Krok 7
2 min
Zupę podawać z grzanką.
Krok 1
z
7
Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2
z
7
Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
Krok 3
z
7
Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
Krok 4
z
7
Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
Krok 5
z
7
Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
Krok 6
z
7
Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
Krok 7
z
7
Zupę podawać z grzanką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0