
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
_944_531.jpg)




Krem selerowy

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
3 minKrok 3
25 minKrok 4
3 minKrok 5
2 minKrok 6
5 minKrok 7
2 min_744_419.jpg)
Krok 1 z 7
Selera, pietruszki i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę.
_744_419.jpg)
Krok 2 z 7
Na dnie większego garnka rozgrzać masło. Krótko podsmażyć na nim pietruszkę i selera z dodatkiem kurkumy.
_744_419.jpg)
Krok 3 z 7
Następnie dolać mleko oraz szklankę wody. Gotować do miękkości warzyw.
_744_419.jpg)
Krok 4 z 7
Kiedy warzywa zmiękną, dodać 60 g niebieskiego sera, zupę zmiksować na gładki krem. Zabielić śmietaną kremówką.
_744_419.jpg)
Krok 5 z 7
Zupę doprawić gałką, solą i pieprzem.
_744_419.jpg)
Krok 6 z 7
Resztę niebieskiego sera rozłożyć na przygotowanym pieczywie. Krótko zrumienić w piekarniku - na grzanki. Gotowe grzanki posypać posiekanymi orzechami.
_744_419.jpg)
Krok 7 z 7
Zupę podawać z grzanką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0