Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety z białego sera i ziemniaków

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
Ser biały
250 g
Ugotowane ziemniaki
2 
Jajko
100 g
Mąka pszenna
15 ml
Olej
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
64.61 g
Węglowodany
150.89 g
Tłuszcze
32.29 g
Wartość energetyczna
1155.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 2
5 min
Ubijamy pianę z białek na sztywno.
Krok 3
10 min
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo-ziemniaczaną, dodajemy żółtka, mąkę oraz pianę z białek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Krok 4
10 min
Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki, formujemy z nich kotlety, które obtaczamy w tartej bułce, a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5
5 min
Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.
Kotlety z białego sera i ziemniaków

Krok 1 z 5

Ser przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanymi ziemniakami.

Kotlety z białego sera i ziemniaków

Krok 2 z 5

Ubijamy pianę z białek na sztywno.

Kotlety z białego sera i ziemniaków

Krok 3 z 5

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor i mieszamy z masą serowo-ziemniaczaną, dodajemy żółtka, mąkę oraz pianę z białek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.

Kotlety z białego sera i ziemniaków

Krok 4 z 5

Z masy toczymy gruby wałek i kroimy go na równe krążki, formujemy z nich kotlety, które obtaczamy w tartej bułce, a następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Kotlety z białego sera i ziemniaków

Krok 5 z 5

Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym z dodatkiem gotowanych jarzyn lub surówką.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika