Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe z boczniakami

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Schab wieprzowy bez kości
1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Por (biała część)
10 dag
Boczniaki
1 Płaska łyżka
Masło
1 łyżka
Sos sojowy o obniżonej zawartości sodu, wykonany z hydrolizowanego białka roślinnego
3 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
22.02 g
Białko
51.89 g
Wartość energetyczna
560.91 kcal
Węglowodany
41.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
10 min
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty.
Krok 2
5 min
Oprószyć przyprawą jarzynka i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3
5 min
Por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Krok 4
5 min
Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do pora.
Krok 5
10 min
Wymieszać, podsmażyć, doprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić.
Krok 6
5 min
Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu. Mięso złożyć na pół. Spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące.
Krok 7
5 min
Zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną przyprawy jarzynka, obtoczyć w bułce tartej.
Krok 8
10 min
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku oraz wyjąć wykałaczki.
Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 1 z 8

Kotlety umyć, osuszyć i rozbić przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 2 z 8

Oprószyć przyprawą jarzynka i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 3 z 8

Por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym maśle.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 4 z 8

Umyte pod bieżącą wodą boczniaki osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do pora.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 5 z 8

Wymieszać, podsmażyć, doprawić do smaku pieprzem, solą i sosem sojowym, ostudzić.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 6 z 8

Na przygotowane mięso włożyć porcję farszu. Mięso złożyć na pół. Spiąć wykałaczkami i obtoczyć w mące.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 7 z 8

Zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną przyprawy jarzynka, obtoczyć w bułce tartej.

Kotlety schabowe z boczniakami

Krok 8 z 8

Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku oraz wyjąć wykałaczki.

Dobrze znamy smak tradycyjnych kotletów schabowych. Warto jednak nadać im odrobinę odmiennego charakteru i przygotować kotlety schabowe z boczniakami. Pyszne i delikatne grzyby będą dobrze współgrały z kruchym mięsem, a dodatek aromatycznego pora i Przyprawy Jarzynki WINIARY sprawi, że po kuchni rozniesie się apetyczny aromat domowego obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika