Kostki kokosowe
1 godz 47 min
Łatwy
1
paczka
10
dag
Margaryna
40
dag
Cukier
1
szklanka
Mleko
2
Jajko
40
dag
Mąka pszenna
20
dag
Wiórki kokosowe
20
dag
Cukier
1
kostka
Margaryna
3
łyżek
Kakao
0.5
szklanka
Mleko
.
Wartości odżywcze
Białko
9.31 g
Węglowodany
98.58 g
Tłuszcze
44.49 g
Wartość energetyczna
802.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
107 min
Krok 1
5 min
Margarynę, cukier i szklankę mleka - zagotowujemy i studzimy.
Krok 2
2 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Krok 3
10 min
Do ostudzonej masy dodajemy jaja, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem i wylewamy ciasto na blaszkę.
Krok 4
40 min
Pieczemy około 40 minut.
Krok 5
5 min
Przygotowujemy polewę: cukier, margarynę, mleko i kakao - zagotowujemy.
Krok 6
5 min
Upieczone ciasto kroimy na kwadraty.
Krok 7
2 min
Do jednej miski wsypujemy kokos.
Krok 8
3 min
Do drugiej miski dajemy przygotowaną polewę.
Krok 9
5 min
Nasze kostki obtaczamy najpierw w polewie, potem w wiórkach.
Krok 10
30 min
Układamy na talerz i wkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki.
Kostki kokosowe to jedne z prostszych do przyrządzenia ciast. Genialny dodatek do kawy lub herbaty, świetnie smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Nic, tylko zajadać. Smacznego!
Komentarze 0