Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Natnij skórę szynki w drobną kratkę, tak aby nie uszkodzić mięsa. Dobrze natrzyj mieszanką MAGGI, pieprzu i brązowego cukru. Pomiędzy nacięcia powbijaj goździki.
Włóż mięso do naczynia do pieczenia, podlej szklanką wody i włóż do piekarnika nagrzanego do 160°C. Co jakiś czas podlewaj sokami, które wypłynęły z szynki. Piecz ok. 2 godzin, następnie rozgrzej piekarnik do 225°C i piecz jeszcze około 20 minut, aż skórka zbrązowieje.
Wyjmij, odstaw na 30 minut. Podawaj.