
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Komosa ryżowa z owocami
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
2 minKrok 3
2 minKrok 4
2 min
Krok 1 z 4
Do rondelka wlej sok jabłkowy, wodę oraz kaszę quinoa. Gotuj ok 10-15 minut aż quinoa spęcznieje. Po tym czasie odcedź komosę od płynu i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2 z 4
Przygotuj ulubione owoce – umyj i pokrój, wsyp je do dużej miski.

Krok 3 z 4
Do soku wyciśniętego z pomarańczy dodaj sok z cytryny, wanilię (opcjonalnie) oraz miód. Dokładnie wymieszaj i polej dressingiem owoce.

Krok 4 z 4
Owoce podawaj z kaszą i listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0