Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Komosa ryżowa (quinoa) to roślina bogata w skrobię oraz białko. W połączeniu z owocami smakuje wyśmienicie - sprawdź nasz przepis i przekonaj się sam!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Do rondelka wlej sok jabłkowy, wodę oraz kaszę quinoa. Gotuj ok 10-15 minut aż quinoa spęcznieje. Po tym czasie odcedź komosę od płynu i odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
2 min
Przygotuj ulubione owoce – umyj i pokrój, wsyp je do dużej miski.
Krok 3
2 min
Do soku wyciśniętego z pomarańczy dodaj sok z cytryny, wanilię (opcjonalnie) oraz miód. Dokładnie wymieszaj i polej dressingiem owoce.
Krok 4
2 min
Owoce podawaj z kaszą i listkami mięty.
Krok 1
z
4
Do rondelka wlej sok jabłkowy, wodę oraz kaszę quinoa. Gotuj ok 10-15 minut aż quinoa spęcznieje. Po tym czasie odcedź komosę od płynu i odstaw do przestygnięcia.
Krok 2
z
4
Przygotuj ulubione owoce – umyj i pokrój, wsyp je do dużej miski.
Krok 3
z
4
Do soku wyciśniętego z pomarańczy dodaj sok z cytryny, wanilię (opcjonalnie) oraz miód. Dokładnie wymieszaj i polej dressingiem owoce.
Krok 4
z
4
Owoce podawaj z kaszą i listkami mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0