Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny koktajl z bananem i kefirem możemy podać w upalny dzień na podwieczorek lub na lunch, a nawet na obiad, jako „bananowy chłodnik”. Do koktajlu najlepiej użyć dojrzałych bananów (z ciemnymi plamkami), bo są nie tylko słodsze, lecz także zawarta w nich skrobia staje się lepiej przyswajalna dla naszego organizmu. Dojrzałe banany są dzięki temu łatwiej strawne i można podawać je nawet osobom o wrażliwych żołądkach lub małym dzieciom. Taki koktajl doskonale gasi pragnienie, syci, a dzięki nutce mięty – także przyjemnie orzeźwia.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
6 min
Banany (najlepiej dojrzałe) obierz ze skórki i zmiksuj razem z kefirem.
Krok 2
3 min
Przelej do szklanek i udekoruj świeżą melisą lub miętą.
Krok 3
1 min
Do każdej szklanki możesz dodać kilka kostek lodu.
Krok 1
z
3
Banany (najlepiej dojrzałe) obierz ze skórki i zmiksuj razem z kefirem.
Krok 2
z
3
Przelej do szklanek i udekoruj świeżą melisą lub miętą.
Krok 3
z
3
Do każdej szklanki możesz dodać kilka kostek lodu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1