Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kluski łyżką kładzione z boczkiem
Dodaj do CookBook

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

(1)
35 min
Łatwy
Autorem przepisu jest JOLA3
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Mąka pszenna
1  szczypta
Sól
1  szklanka
Woda
30  dag
Boczek wędzony
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
90.7 g
Wartość energetyczna
783.5 kcal
Tłuszcze
38.4 g
Białko
26.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kluski łyżką kładzione z boczkiem to przepis kuchni chłopskiej. W zależności od regionu kluski są podawane w różnych formach i pod różnymi nazwami. Jak przygotować to proste danie? Poznaj przepis na szybki posiłek stworzone przy pomocy łyżeczki. Kluski kładzione łyżką z dodatkiem wędzonego boczku polecamy podawać z surówką.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Mąkę, sól oraz wodę wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy.
  • Krok 2

    10 min
    Odstawiamy na około 10 minut.
  • Krok 3

    3 min
    W dużym garnuku zagotowujemy wodę.
  • Krok 4

    10 min
    Do gotującej wody wsypujemy kluseczki zrobione na łyżeczce z ciasta. Gotujemy, aż nie wypłyną na wierzch.
  • Krok 5

    5 min
    Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju.
  • Krok 6

    2 min
    Kluski odcedzamy. Wykładamy na talerz i polewamy boczkiem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym - przepis

    29 min Łatwy
  • Swojskie kluski do rosołu

    Swojskie kluski do rosołu

    25 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni
  • Kluski na parze nadziewane borówkami

    Kluski na parze nadziewane borówkami

    2 godz 18 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu