Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 szczypta
Sól
1 szklanka
Woda
30 dag
Boczek wędzony

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
38.38 g
Białko
26.26 g
Węglowodany
90.71 g
Wartość energetyczna
783.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Mąkę, sól oraz wodę wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy.
Krok 2
10 min
Odstawiamy na około 10 minut.
Krok 3
3 min
W dużym garnuku zagotowujemy wodę.
Krok 4
10 min
Do gotującej wody wsypujemy kluseczki zrobione na łyżeczce z ciasta. Gotujemy, aż nie wypłyną na wierzch.
Krok 5
5 min
Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju.
Krok 6
2 min
Kluski odcedzamy. Wykładamy na talerz i polewamy boczkiem.
Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 1 z 6

Mąkę, sól oraz wodę wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 2 z 6

Odstawiamy na około 10 minut.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 3 z 6

W dużym garnuku zagotowujemy wodę.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 4 z 6

Do gotującej wody wsypujemy kluseczki zrobione na łyżeczce z ciasta. Gotujemy, aż nie wypłyną na wierzch.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 5 z 6

Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem

Krok 6 z 6

Kluski odcedzamy. Wykładamy na talerz i polewamy boczkiem.

Kluski łyżką kładzione z boczkiem to przepis kuchni chłopskiej. W zależności od regionu kluski są podawane w różnych formach i pod różnymi nazwami. Jak przygotować to proste danie? Poznaj przepis na szybki posiłek stworzone przy pomocy łyżeczki. Kluski kładzione łyżką z dodatkiem wędzonego boczku polecamy podawać z surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika