Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kluseczki z białej kapusty

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta biała
100 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.66 g
Węglowodany
33.99 g
Wartość energetyczna
191.46 kcal
Tłuszcze
3.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
25 min
Kapustę poszatkować, dusić na oleju około 25 minut. Na początku można dolać troszeczkę wody na dno, aby się nie przypaliło.
Krok 2
10 min
Kapustę studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko.
Krok 3
5 min
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich użyć swoich ulubionych.
Krok 4
10 min
Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące, żeby się nie rozpadały.
Krok 5
6 min
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Kluseczki z białej kapusty

Krok 1 z 5

Kapustę poszatkować, dusić na oleju około 25 minut. Na początku można dolać troszeczkę wody na dno, aby się nie przypaliło.

Kluseczki z białej kapusty

Krok 2 z 5

Kapustę studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko.

Kluseczki z białej kapusty

Krok 3 z 5

Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich użyć swoich ulubionych.

Kluseczki z białej kapusty

Krok 4 z 5

Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące, żeby się nie rozpadały.

Kluseczki z białej kapusty

Krok 5 z 5

Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.

Kluseczki z białej kapusty to ciekawy, nietypowy sposób na obiad lub lunch. Smakiem zaskoczy niejednego kuchennego eksperta i to w pozytywny sposób. A kiedy ekspert dowie się, z czego wykonane są kluski, zrobi jeszcze bardziej zdziwioną minę. Jedno jest pewne – wszyscy domownicy będą się zajadać. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika