Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kluseczki z białej kapusty to ciekawy, nietypowy sposób na obiad lub lunch. Smakiem zaskoczy niejednego kuchennego eksperta i to w pozytywny sposób. A kiedy ekspert dowie się, z czego wykonane są kluski, zrobi jeszcze bardziej zdziwioną minę. Jedno jest pewne – wszyscy domownicy będą się zajadać. Smacznego!
Przygotowanie
56 min
Krok 1
25 min
Kapustę poszatkować, dusić na oleju około 25 minut. Na początku można dolać troszeczkę wody na dno, aby się nie przypaliło.
Krok 2
10 min
Kapustę studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko.
Krok 3
5 min
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich użyć swoich ulubionych.
Krok 4
10 min
Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące, żeby się nie rozpadały.
Krok 5
6 min
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Krok 1
z
5
Kapustę poszatkować, dusić na oleju około 25 minut. Na początku można dolać troszeczkę wody na dno, aby się nie przypaliło.
Krok 2
z
5
Kapustę studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko.
Krok 3
z
5
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich użyć swoich ulubionych.
Krok 4
z
5
Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące, żeby się nie rozpadały.
Krok 5
z
5
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1