Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą
Dodaj do CookBook

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pjola1
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos pieczeniowy jasny WINIARY
3 
Kiełbasa
2 
Cebula
5  plastrów
Boczek
5 
Ziemniaki
2  szczypt
Pieprz czarny
1  puszka
Fasola z kukurydzą po meksykańsku
250  ml
Woda
1  łyżeczka
Miód
0.5  łyżka
Curry
0.5  łyżka
Chilli
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
60.5 g
Wartość energetyczna
503.2 kcal
Tłuszcze
19.1 g
Białko
16.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Danie swojskie, ale przepyszne. Kiełbasa w sosie pieczeniowym WINIARY, połączona z ziemniakami i fasolą jest niezwykle sycąca, a przy tym znakomicie smakuje. Dostarczy wiele energii i sprawi, że dokładka stanie się czymś naturalnym. Świetnie nadaje się na rodzinny obiad. Końcowy efekt możemy udekorować świeżym tymiankiem, dzięki czemu poprawimy też walory estetyczne. Sprawdź też przepis na danie z jarmużem i kiełbasą.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Kiełbasę kroimy w 1 cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.
  • Krok 3

    10 min
    Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy czerwoną fasolę, curry, chilli z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, mieszamy z miodem gdy jest jeszcze gorące i dekorujemy świeżym tymiankiem.
Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 1 z 4

Kiełbasę kroimy w 1 cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 2 z 4

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 3 z 4

Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 4 z 4

Dodajemy czerwoną fasolę, curry, chilli z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, mieszamy z miodem gdy jest jeszcze gorące i dekorujemy świeżym tymiankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    55 min Łatwy
  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Chłopski garnek z kiełbasą

    Chłopski garnek z kiełbasą

    1 godz Łatwy
  • Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu