Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 g
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
3 
Kiełbasa wieprzowa i wołowa, świeża, gotowana
2 
Cebula
5 plastrów
Boczek surowy
5 
Ziemniaki
2 szczypt
Pieprz czarny
14 oz
Fasola z kukurydzą po meksykańsku
250 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.14 g
Węglowodany
25.35 g
Wartość energetyczna
376.7 kcal
Białko
12.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę kroimy w 1cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.
Krok 3
10 min
Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.
Krok 4
5 min
Dodajemy czerwoną fasolę z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżym tymiankiem.
Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 1 z 4

Kiełbasę kroimy w 1cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 2 z 4

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 3 z 4

Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.

Kiełbasa z ziemniakami, fasolą i kukurydzą

Krok 4 z 4

Dodajemy czerwoną fasolę z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, dekorujemy świeżym tymiankiem.

Danie swojskie, ale przepyszne. Kiełbasa w sosie pieczeniowym WINIARY, połączona z ziemniakami i fasolą jest niezwykle sycąca, a przy tym znakomicie smakuje. Dostarczy wiele energii i sprawi, że dokładka stanie się czymś naturalnym. Świetnie nadaje się na rodzinny obiad. Końcowy efekt możemy udekorować świeżym tymiankiem, dzięki czemu poprawimy też walory estetyczne.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika