Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wlej olej i miód. Wsyp curry i paprykę. Dokładnie wymieszaj składniki. Kiełbasę natnij i nasmaruj marynatą.
Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Na rozgrzany grill połóż kiełbasę i piecz z obu stron.
Przed końcem grillowania posmaruj kiełbasę resztą marynaty.
Ziemniaki dokładnie umyj. Każdy owiń w folię aluminiową i wrzuć między rozgrzany węgiel.
Piecz, aż ziemniaki będą miękkie.
Wyciągnij ziemniaki z grilla i odwiń z foli. Każdy ziemniak spłaszcz delikatnie widelcem.
Całość posyp solą i pieprzem. Połóż na ruszt. Piecz parę minut z dwóch stron, aż skórka z ziemniaków będzie chrupiąca.
Ziemniaki podawaj z kiełbasą oraz sosem WINIARY.