Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Karkówka wieprzowa
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
1 łyżeczka
Musztarda
200 g
Pieczarki
4 plastrów
Cebula
4 łyżek
Śmietana 12%
4 plastrów
Ser Żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.37 g
Białko
53.09 g
Wartość energetyczna
414.54 kcal
Tłuszcze
19.33 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Kotlety lekko rozbij.
Krok 2
4 min
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY wsyp na talerz i obtocz w nim mięso.
Krok 3
3 min
Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania i posmaruj musztardą.
Krok 4
10 min
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i rozłóż na mięsie.
Krok 5
3 min
Następnie połóż po plastrze cebuli i zalej śmietanką.
Krok 6
35 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 35 minut.
Krok 7
5 min
Wyjmij, połóż po plastrze sera i zapiekaj dalej do momentu rozpuszczenia się sera.
Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 1 z 7

Kotlety lekko rozbij.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 2 z 7

Sos pieczeniowy ciemny WINIARY wsyp na talerz i obtocz w nim mięso.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 3 z 7

Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania i posmaruj musztardą.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 4 z 7

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i rozłóż na mięsie.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 5 z 7

Następnie połóż po plastrze cebuli i zalej śmietanką.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekaj przez 35 minut.

Karkówka zapiekana z pieczarkami

Krok 7 z 7

Wyjmij, połóż po plastrze sera i zapiekaj dalej do momentu rozpuszczenia się sera.

Karkówka zapiekana z pieczarkami to smakowity pomysł na obiad! Panierowane plastry karkówki z musztardą, zapiekane z pieczarkami i cebulą w śmietance. Plus ser do posypania, a Sos pieczeniowy WINIARY - do panierowania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika