Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karkówka z warzywami na makaronie

0
29min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest olkaaa

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  dag
Karkówka
50  dag
Mieszanka warzywna
1 
Papryka czerwona
3 
Cebula
1  łyżka
Słodka papryka
1  łyżeczka
Sól
trochę
Pieprz czarny
30  dag
Makaron Penne
10  łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
37.17 g
Węglowodany
73.2 g
Tłuszcze
44.94 g
Wartość energetyczna
1024.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
7 min
Karkówkę kroję w kostkę średniej wielkości i podsmażam na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2
5 min
Na drugiej patelni podsmażam dowolną mieszankę warzywną zawierającą kalafior i brokuły.
Krok 3
5 min
Do podsmażonej karkówki dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 4
5 min
Kiedy cebula będzie miękka dodaję czerwoną paprykę.
Krok 5
2 min
Całość przyprawiam słodką papryką, solą, Ziarenkami Smaku i pieprzem.
Krok 6
5 min
Po odparowaniu wody łączę składniki z dwóch patelni delikatnie mieszając. Całość wykładam na ugotowany makaron penne.
Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 1 z 6

Karkówkę kroję w kostkę średniej wielkości i podsmażam na niewielkiej ilości oleju.

Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 2 z 6

Na drugiej patelni podsmażam dowolną mieszankę warzywną zawierającą kalafior i brokuły.

Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 3 z 6

Do podsmażonej karkówki dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.

Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 4 z 6

Kiedy cebula będzie miękka dodaję czerwoną paprykę.

Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 5 z 6

Całość przyprawiam słodką papryką, solą, Ziarenkami Smaku i pieprzem.

Karkówka z warzywami na makaronie

Krok 6 z 6

Po odparowaniu wody łączę składniki z dwóch patelni delikatnie mieszając. Całość wykładam na ugotowany makaron penne.

Karkówka nie tylko na grillu! Połączenie mięsa i makaronu od lat raczy podniebienia wielu smakoszy. W naszym wariancie smak i zapach karkówki łączymy z kolorytem i aromatem smażonych warzyw. To, w kontakcie z ziarenkami smaku uniwersalnymi WINIARY, sprawi, że nikt nie przejdzie obojętnie obok talerza. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
37.2g / 17%
Węglowodany
73.2g / 35%
Tłuszcze
44.9g / 47%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika