Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

0
151 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70 dag
Karkówka
5 łyżek
Ketchup pikantny WINIARY
1 trochę
Czosnek granulowany
1 trochę
Pieprz czarny
30 dag
Pieczarki
1 
Cebula
15 dag
Ser Żółty
50 ml
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz ziołowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
45.3 g
Węglowodany
10.64 g
Tłuszcze
31.96 g
Wartość energetyczna
515.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

151 min
Krok 1
15 min
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielonym. Następnie wysmarować ketchupem.
Krok 2
60 min
Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami.
Krok 3
10 min
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym.
Krok 4
60 min
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).
Krok 5
5 min
Kiedy mięso będzie miękkie, rozłożyć na nim plastry sera i piec, aż się rozpuści.
Krok 6
1 min
Podawać z frytkami i surówką.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 1 z 6

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielonym. Następnie wysmarować ketchupem.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 2 z 6

Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 3 z 6

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 4 z 6

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 5 z 6

Kiedy mięso będzie miękkie, rozłożyć na nim plastry sera i piec, aż się rozpuści.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Krok 6 z 6

Podawać z frytkami i surówką.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem to wyjątkowa i bardzo pożywna uczta dla podniebienia. Bardzo syty obiad wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania, a gdy podasz go z frytkami i ulubioną surówką np. z kapusty kiszonej i marchewki wtedy będziesz mieć pewność, że wszyscy domownicy będą zachwyceni tą smakowitą kompozycją. Wypróbuj koniecznie przepis na karczek zapiekany z pieczarkami i serem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika