Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem to wyjątkowa i bardzo pożywna uczta dla podniebienia. Bardzo syty obiad wbrew pozorom nie jest trudny do wykonania, a gdy podasz go z frytkami i ulubioną surówką np. z kapusty kiszonej i marchewki wtedy będziesz mieć pewność, że wszyscy domownicy będą zachwyceni tą smakowitą kompozycją. Wypróbuj koniecznie przepis na karczek zapiekany z pieczarkami i serem.
Pokroić cebulę i pieczarki, przesmażyć na patelni na odrobinie oleju.
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Do woreczka z WINIARY Pomysł Na... dodać ketchup, przyprawy, cebulę, pieczarki i mięso. Zamknąć woreczek i mocno wymieszać całość.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości ok. 70 min.
Po upieczeniu otworzyć woreczek i posypać startym serem.
Podawać z ziemniakami bądź z frytkami i surówką.