Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karczek w ziołach prowansalskich

0
505 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
80 dag
Karkówka
100 ml
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Zioła prowansalskie
3 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
476.69 kcal
Węglowodany
3.21 g
Białko
37.82 g
Tłuszcze
33.97 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

505 min
Krok 1
15 min
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy roztopiony miód, zioła prowansalskie, jarzynkę, obrany i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2
480 min
Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka i dajemy na noc do lodówki.
Krok 3
10 min
Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowane mięso. Podlewamy odrobiną wody i dalej smażymy, aż do miękkości. W razie potrzeby dolewamy po troszku wody, aby mięso się nie przypaliło.
Karczek w ziołach prowansalskich

Krok 1 z 3

Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy roztopiony miód, zioła prowansalskie, jarzynkę, obrany i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.

Karczek w ziołach prowansalskich

Krok 2 z 3

Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka i dajemy na noc do lodówki.

Karczek w ziołach prowansalskich

Krok 3 z 3

Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowane mięso. Podlewamy odrobiną wody i dalej smażymy, aż do miękkości. W razie potrzeby dolewamy po troszku wody, aby mięso się nie przypaliło.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika