Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy roztopiony miód, zioła prowansalskie, jarzynkę, obrany i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka i dajemy na noc do lodówki.
Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowane mięso. Podlewamy odrobiną wody i dalej smażymy, aż do miękkości. W razie potrzeby dolewamy po troszku wody, aby mięso się nie przypaliło.