Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapusta z mięsem

0
66 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Schab wieprzowy bez kości
2 łyżek
Olej
1 
Cebula
900 g
Kapusta biała
1 
Marchewka
200 g
Pieczarki
1 łyżka
Masło
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Kiełbasa Śląska
2 łyżek
Koperek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
30.98 g
Węglowodany
21.05 g
Wartość energetyczna
484.84 kcal
Białko
31.06 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

66 min
Krok 1
3 min
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.
Krok 4
10 min
Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.
Krok 5
5 min
Kiełbasę także pokrój w plasterki.
Krok 6
5 min
Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.
Krok 7
15 min
Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 8
5 min
Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
Krok 9
2 min
Do kapusty dodaj także kiełbasę.
Krok 10
3 min
Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.
Krok 11
2 min
Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.
Krok 12
1 min
Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.
Kapusta z mięsem

Krok 1 z 12

Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.

Kapusta z mięsem

Krok 2 z 12

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Kapusta z mięsem

Krok 3 z 12

Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.

Kapusta z mięsem

Krok 4 z 12

Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.

Kapusta z mięsem

Krok 5 z 12

Kiełbasę także pokrój w plasterki.

Kapusta z mięsem

Krok 6 z 12

Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.

Kapusta z mięsem

Krok 7 z 12

Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.

Kapusta z mięsem

Krok 8 z 12

Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.

Kapusta z mięsem

Krok 9 z 12

Do kapusty dodaj także kiełbasę.

Kapusta z mięsem

Krok 10 z 12

Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.

Kapusta z mięsem

Krok 11 z 12

Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.

Kapusta z mięsem

Krok 12 z 12

Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.

Pożywna biała kapusta z mięsem, czyli coś w rodzaju wielowarzywnego gulaszu, z marchewką, cebulą, pieczarkami i kiełbasą śląską, na aromatycznym Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Zagęszczona lekko mąką i posypana siekanym koperkiem. Można podawać do ziemniaków, z kromką razowego chleba lub jako samodzielne danie obiadowe.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika