Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kapusta z mięsem
Dodaj do CookBook

Kapusta z mięsem

(0)
1 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Magda S
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  kostek
WINIARY Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym
300  g
Schab wieprzowy bez kości
2  łyżek
Olej
1 
Cebula
900  g
Kapusta biała
1 
Marchewka
200  g
Pieczarki
1  łyżka
Masło
1  łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Kiełbasa Śląska
2  łyżek
Koperek
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.1 g
Wartość energetyczna
484.8 kcal
Tłuszcze
31 g
Białko
31.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pożywna biała kapusta z mięsem, czyli coś w rodzaju wielowarzywnego gulaszu, z marchewką, cebulą, pieczarkami i kiełbasą śląską, na aromatycznym Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Zagęszczona lekko mąką i posypana siekanym koperkiem. Można podawać do ziemniaków, z kromką razowego chleba lub jako samodzielne danie obiadowe.

Przygotowanie

66 min
  • Krok 1

    3 min
    Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    10 min
    Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.
  • Krok 4

    10 min
    Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Kiełbasę także pokrój w plasterki.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.
  • Krok 7

    15 min
    Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.
  • Krok 8

    5 min
    Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  • Krok 9

    2 min
    Do kapusty dodaj także kiełbasę.
  • Krok 10

    3 min
    Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.
  • Krok 11

    2 min
    Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.
  • Krok 12

    1 min
    Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.
Kapusta z mięsem

Krok 1 z 12

Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.

Kapusta z mięsem

Krok 2 z 12

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Kapusta z mięsem

Krok 3 z 12

Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.

Kapusta z mięsem

Krok 4 z 12

Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.

Kapusta z mięsem

Krok 5 z 12

Kiełbasę także pokrój w plasterki.

Kapusta z mięsem

Krok 6 z 12

Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.

Kapusta z mięsem

Krok 7 z 12

Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.

Kapusta z mięsem

Krok 8 z 12

Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.

Kapusta z mięsem

Krok 9 z 12

Do kapusty dodaj także kiełbasę.

Kapusta z mięsem

Krok 10 z 12

Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.

Kapusta z mięsem

Krok 11 z 12

Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.

Kapusta z mięsem

Krok 12 z 12

Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Obiad
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    Zupa wiejska z kapustą, boczkiem i kiełbasą

    1 godz 12 min Łatwy
  • Jesienna zupa z soczewicy z kiszoną kapustą

    Jesienna zupa z soczewicy z kiszoną kapustą

    1 godz 7 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z pieczonymi pierogami z kapustą i ziemniakami

    Barszcz czerwony z pieczonymi pierogami z kapustą i ziemniakami

    50 min Łatwy
  • Chrupiące tofu Sweet Chili z kapustą pekińską

    Chrupiące tofu Sweet Chili z kapustą pekińską

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu