Kapusta biała z koncentratem pomidorowym
31min
Łatwy
0.5 kostka
1 łyżeczka
50 dag
Kapusta biała
2 łyżek
Masło
3 łyżek
Koperek
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sok z cytryny
.
Wartości odżywcze
Białko
1.53 g
Węglowodany
6.27 g
Tłuszcze
4.22 g
Wartość energetyczna
64.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Krok 2
15 min
Włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i gotować około 15 minut, odcedzić.
Krok 3
5 min
Kostkę bulionową rozpuścić w 1/3 szklanki gotującej się wody, połączyć z kapustą, dodać masło, koncentrat pomidorowy, ketchup, koperek.
Krok 4
5 min
Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Podawać do dania z mięsem.
Nietypowe połączenie białej kapusty z koncentratem pomidorowym, które udowodni naszym kubeczkom smakowym, że wielu wybitnych smaków jeszcze nie odkryły. Ten przepis stanowi idealny dodatek do dania głównego. Kostka do smaku warzywna WINIARY sprawi, że żaden walor nam nie umknie. Smacznego!
Komentarze 0