Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nietypowe połączenie białej kapusty z koncentratem pomidorowym, które udowodni naszym kubeczkom smakowym, że wielu wybitnych smaków jeszcze nie odkryły. Ten przepis stanowi idealny dodatek do dania głównego. Kostka do smaku warzywna WINIARY sprawi, że żaden walor nam nie umknie. Smacznego!
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Krok 2
15 min
Włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i gotować około 15 minut, odcedzić.
Krok 3
5 min
Kostkę bulionową rozpuścić w 1/3 szklanki gotującej się wody, połączyć z kapustą, dodać masło, koncentrat pomidorowy, ketchup, koperek.
Krok 4
5 min
Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Podawać do dania z mięsem.
Krok 1
z
5
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Krok 2
z
5
Włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i gotować około 15 minut, odcedzić.
Krok 3
z
5
Kostkę bulionową rozpuścić w 1/3 szklanki gotującej się wody, połączyć z kapustą, dodać masło, koncentrat pomidorowy, ketchup, koperek.
Krok 4
z
5
Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 5
z
5
Podawać do dania z mięsem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0