Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę płuczemy, następnie szatkujemy na drobno i zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu.
Marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce.
Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy.
Gdy kapusta zmięknie, zdejmujemy ją z ognia. Odcedzamy ugotowaną kapustę, pozostawiając na dnie odrobinę wody. Skrapiamy octem winnym.
Dodajemy wszystkie powyższe składniki i mieszamy dokładnie.
Dodajemy margarynę i podsmażamy na małym ogniu.
Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem i mieszamy na jednolity, gładki sos.
Sos wlewamy do podsmażanej kapusty. Podsmażamy aż sos odparuje a kapusta zgęstnieje.
Tak przygotowaną kapustę możemy jeść na gorąco jak również na zimno. Smak niezapomniany.