
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Kapusta biała na gorąco

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
8 minKrok 4
9 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
5 minKrok 8
15 minKrok 9
1 min
Krok 1 z 9
Kapustę płuczemy, następnie szatkujemy na drobno i zalewamy wodą i gotujemy na średnim ogniu.

Krok 2 z 9
Marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce.

Krok 3 z 9
Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypior siekamy.

Krok 4 z 9
Gdy kapusta zmięknie, zdejmujemy ją z ognia. Odcedzamy ugotowaną kapustę, pozostawiając na dnie odrobinę wody. Skrapiamy octem winnym.

Krok 5 z 9
Dodajemy wszystkie powyższe składniki i mieszamy dokładnie.

Krok 6 z 9
Dodajemy margarynę i podsmażamy na małym ogniu.

Krok 7 z 9
Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem i mieszamy na jednolity, gładki sos.

Krok 8 z 9
Sos wlewamy do podsmażanej kapusty. Podsmażamy aż sos odparuje a kapusta zgęstnieje.

Krok 9 z 9
Tak przygotowaną kapustę możemy jeść na gorąco jak również na zimno. Smak niezapomniany.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0