Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kalarepa nadziewana
Dodaj do CookBook

Kalarepa nadziewana

(0)
58 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1  opakowanie
WINIARY Sos pieczarkowy
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
8 
Kalarepa
2  łyżek
Bułka tarta
500  g
Szynka mielona
2 
Jajko
1  łyżka
Natka pietruszki
1  łyżka
Szczypiorek
50  ml
Śmietana 12%
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14 g
Wartość energetyczna
246.3 kcal
Tłuszcze
15.1 g
Białko
15.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kalarepa nadziewana aromatycznym mięsem mielonym z dodatkiem bułki tartej, jajek i warzyw – natki i szczypiorku. Wydrążone kalarepy nadziewamy doprawionym Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY farszem, układamy w płaskim naczyniu i gotujemy w aromatycznym bulionie. Kalarepy nadziewane farszem smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem pieczarkowym WINIARY, do którego możemy dodać podsmażone pieczarki. Kalarepy nadziewane podawaj także z ulubionymi dodatkami – ziemniaczkami, kaszami, ryżem, lub czymkolwiek zechcesz!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    10 min
    Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
  • Krok 2

    5 min
    Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
  • Krok 3

    2 min
    Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.
  • Krok 5

    30 min
    Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
  • Krok 7

    1 min
    Kalarepki podawaj z sosem. Możesz dodatkowo wzbogacić danie dodając podsmażone pieczarki.
Kalarepa nadziewana

Krok 1 z 7

Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.

Kalarepa nadziewana

Krok 2 z 7

Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.

Kalarepa nadziewana

Krok 3 z 7

Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Kalarepa nadziewana

Krok 4 z 7

Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.

Kalarepa nadziewana

Krok 5 z 7

Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Kalarepa nadziewana

Krok 6 z 7

Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.

Kalarepa nadziewana

Krok 7 z 7

Kalarepki podawaj z sosem. Możesz dodatkowo wzbogacić danie dodając podsmażone pieczarki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

    Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

    14 min Łatwy
  • Kalarepa faszerowana mięsem

    Kalarepa faszerowana mięsem

    1 godz 4 min Łatwy
  • Kalarepa w śmietanie

    Kalarepa w śmietanie

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu