Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kalarepa nadziewana

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
1 paczka
WINIARY Sos pieczarkowy
8 
Kalarepa
2 łyżek
Bułka tarta
500 g
Szynka mielona
2 
Jajko
1 łyżka
Natka pietruszki
1 łyżka
Szczypiorek
50 ml
Śmietana 12%
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
15.17 g
Wartość energetyczna
246.28 kcal
Węglowodany
13.96 g
Tłuszcze
15.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
10 min
Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
Krok 2
5 min
Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
Krok 3
2 min
Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 4
5 min
Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.
Krok 5
30 min
Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Krok 6
5 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
Krok 7
1 min
Kalarepki podawaj z sosem. Możesz dodatkowo wzbogacić danie dodając podsmażone pieczarki.
Kalarepa nadziewana

Krok 1 z 7

Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.

Kalarepa nadziewana

Krok 2 z 7

Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.

Kalarepa nadziewana

Krok 3 z 7

Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Kalarepa nadziewana

Krok 4 z 7

Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.

Kalarepa nadziewana

Krok 5 z 7

Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Kalarepa nadziewana

Krok 6 z 7

Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.

Kalarepa nadziewana

Krok 7 z 7

Kalarepki podawaj z sosem. Możesz dodatkowo wzbogacić danie dodając podsmażone pieczarki.

Kalarepa nadziewana aromatycznym mięsem mielonym z dodatkiem bułki tartej, jajek i warzyw – natki i szczypiorku. Wydrążone kalarepy nadziewamy doprawionym Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY farszem, układamy w płaskim naczyniu i gotujemy w aromatycznym bulionie. Kalarepy nadziewane farszem smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem pieczarkowym WINIARY, do którego możemy dodać podsmażone pieczarki. Kalarepy nadziewane podawaj także z ulubionymi dodatkami – ziemniaczkami, kaszami, ryżem, lub czymkolwiek zechcesz!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika