Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kalarepa faszerowana mięsem
Dodaj do CookBook

Kalarepa faszerowana mięsem

(0)
1 godz 4 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
8 
Kalarepa
500  g
Szynka mielona
2  łyżek
Bułka tarta
2 
Jajko
1  łyżka
Natka pietruszki
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.7 g
Wartość energetyczna
252.3 kcal
Tłuszcze
14.7 g
Białko
15.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Coś na wiosenny, rodzinny obiad: kalarepa faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem wiosennej zieleniny, duszona w Rosole drobiowym WINIARY. Pyszna z młodymi ziemniakami z koperkiem oraz z Sosem grzybowym WINIARY, do którego można dodać podsmażone pieczarki. Kto już zdążył zakisić, może zaserwować całą tę kompozycję z domowymi ogórkami małosolnymi. Mniam!

Przygotowanie

64 min
  • Krok 1

    10 min
    Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
  • Krok 2

    5 min
    Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
  • Krok 3

    5 min
    Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    7 min
    Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.
  • Krok 5

    30 min
    Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.
  • Krok 7

    2 min
    Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.
Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 1 z 7

Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 2 z 7

Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 3 z 7

Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 4 z 7

Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 5 z 7

Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 6 z 7

Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 7 z 7

Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kalarepa nadziewana

    Kalarepa nadziewana

    58 min Łatwy
  • Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

    Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

    14 min Łatwy
  • Kalarepa w śmietanie

    Kalarepa w śmietanie

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu