Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kalarepa faszerowana mięsem

0
64 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Kalarepa
500 g
Szynka mielona
2 łyżek
Bułka tarta
2 
Jajko
1 łyżka
Natka pietruszki
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
15.36 g
Białko
15.66 g
Wartość energetyczna
259.97 kcal
Węglowodany
14.19 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
10 min
Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
Krok 2
5 min
Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
Krok 3
5 min
Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.
Krok 4
7 min
Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.
Krok 5
30 min
Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Krok 6
5 min
Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.
Krok 7
2 min
Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.
Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 1 z 7

Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 2 z 7

Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 3 z 7

Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 4 z 7

Kalarepki napełnij masą mięsną, przykryj ściętymi wierzchami, ułóż w płaskim naczyniu.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 5 z 7

Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 6 z 7

Zawartość Sosu grzybowego dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Pozostaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu prze 3 minuty, często mieszając.

Kalarepa faszerowana mięsem

Krok 7 z 7

Kalarepki podawaj z sosem i ziemniakami z koperkiem.

Coś na wiosenny, rodzinny obiad: kalarepa faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem wiosennej zieleniny, duszona w Rosole drobiowym WINIARY. Pyszna z młodymi ziemniakami z koperkiem oraz z Sosem grzybowym WINIARY, do którego można dodać podsmażone pieczarki. Kto już zdążył zakisić, może zaserwować całą tę kompozycję z domowymi ogórkami małosolnymi. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika