Kabaczek z mięsem
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
23.11 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcze
26.01 g
Wartość energetyczna
361.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
10 min
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Krok 3
5 min
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Krok 4
5 min
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5
5 min
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Krok 6
5 min
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 7
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Mięso mielone w zupełnie nowej odsłonie, czyli przyprawione WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek, a następnie podawane w towarzystwie plastrów kabaczka. Kabaczek nadziewany mięsem mielonym smażymy w jajku i bułce tartej na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką. Kabaczek z mięsem to pyszna alternatywa dla klasycznych kotletów mielonych!
Komentarze 0