Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kabaczek z mięsem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
40 dag
Mięso mielone wieprzowe
3 
Jajko
0.5 
Cebula
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Bakłażan
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.11 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcze
26.01 g
Wartość energetyczna
361.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
10 min
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Krok 3
5 min
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Krok 4
5 min
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5
5 min
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Krok 6
5 min
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 7
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Kabaczek z mięsem

Krok 1 z 7

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.

Kabaczek z mięsem

Krok 2 z 7

Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.

Kabaczek z mięsem

Krok 3 z 7

Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.

Kabaczek z mięsem

Krok 4 z 7

Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.

Kabaczek z mięsem

Krok 5 z 7

Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.

Kabaczek z mięsem

Krok 6 z 7

Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.

Kabaczek z mięsem

Krok 7 z 7

Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Mięso mielone w zupełnie nowej odsłonie, czyli przyprawione WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek, a następnie podawane w towarzystwie plastrów kabaczka. Kabaczek nadziewany mięsem mielonym smażymy w jajku i bułce tartej na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką. Kabaczek z mięsem to pyszna alternatywa dla klasycznych kotletów mielonych!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika