Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso mielone w zupełnie nowej odsłonie, czyli przyprawione WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek, a następnie podawane w towarzystwie plastrów kabaczka. Kabaczek nadziewany mięsem mielonym smażymy w jajku i bułce tartej na złoty kolor i podajemy z ulubioną surówką. Kabaczek z mięsem to pyszna alternatywa dla klasycznych kotletów mielonych!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
10 min
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
10 min
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Krok 3
5 min
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Krok 4
5 min
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5
5 min
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Krok 6
5 min
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 7
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 1
z
7
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
z
7
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Krok 3
z
7
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Krok 4
z
7
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5
z
7
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Krok 6
z
7
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0