Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kabaczki to warzywa przypominające cukinię - tak chętnie spożywaną w polskiej kuchni. Duszone kabaczki są delikatne i wspaniale smakują, a dodatek w postaci pomidorów nada im dodatkowego aromatu i smaku, o którym będziemy pamiętać przez długi czas. Pycha!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Kabaczki umyć, obrać, usunąć pestki, opłukać, pokrajać w plastry, a następnie w kostkę, zalać niewielką ilością wrzącej wody, posolić i ugotować.
Krok 2
5 min
Pomidory umyć, pokrajać w ćwiartki, zalać niewielką ilością wrzącej wody, rozgotować i przetrzeć.
Krok 3
5 min
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.
Krok 4
10 min
Do kabaczków dodać przetarte pomidory, cebulę, sól, wymieszać i zagotować.
Krok 1
z
4
Kabaczki umyć, obrać, usunąć pestki, opłukać, pokrajać w plastry, a następnie w kostkę, zalać niewielką ilością wrzącej wody, posolić i ugotować.
Krok 2
z
4
Pomidory umyć, pokrajać w ćwiartki, zalać niewielką ilością wrzącej wody, rozgotować i przetrzeć.
Krok 3
z
4
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu.
Krok 4
z
4
Do kabaczków dodać przetarte pomidory, cebulę, sól, wymieszać i zagotować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0