Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wspaniały pomysł na grillowanego kabaczka w aromatycznej marynacie z oliwy z oliwek, soli czosnkowej, ziół prowansalskich oraz aromatycznej Jarzynki WINIARY. Smakowity kabaczek wspaniale sprawdzi się jako dodatek do chrupiącego pieczywa i grillowanego mięska. Koniecznie wypróbuj przepis na kabaczka w okresie sezonu na grilla.
Przygotowanie
78 min
Krok 1
5 min
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Można wcześniej usunąć skórkę.
Krok 2
3 min
Oliwę dokładnie wymieszać z ziołami i przyprawami.
Krok 3
60 min
Marynatą pokryć plasterki kabaczka i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 4
10 min
Po tym czasie kabaczka kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.
Krok 1
z
4
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Można wcześniej usunąć skórkę.
Krok 2
z
4
Oliwę dokładnie wymieszać z ziołami i przyprawami.
Krok 3
z
4
Marynatą pokryć plasterki kabaczka i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 4
z
4
Po tym czasie kabaczka kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z obu stron.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0