Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Szpinak oczyść, umyj, odsącz.
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na maśle, dodaj szpinak. Duś przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Filiżankę wyłóż folią spożywczą (kwadrat). Posmaruj masłem/oliwą, posyp zieleniną. Wbij ostrożnie jajko, dopraw solą i pieprzem. W ten sposób przygotuj osobno 4 jajka.
Folię mocno zawiń i zwiąż sznurkiem, zostawiając dwa jego końce.
Do garnka wlej na tyle dużo wody, aby jajka po włożeniu były całe zanurzone.
Każde jajko ze sznurkiem zawieś na drewnianej łyżce i włóż do wrzątku. Gotuj 4-5 minut w zależności od wielkości jajka.
Jajka rozwiń z folii i podaj na porcji szpinaku, polane sosem serowym.
Możesz podać na toście lub z ziemniakami puree.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0