Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Szpinak oczyść, umyj, odsącz.
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na maśle, dodaj szpinak. Duś przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Filiżankę wyłóż folią spożywczą (kwadrat). Posmaruj masłem/oliwą, posyp zieleniną. Wbij ostrożnie jajko, dopraw solą i pieprzem. W ten sposób przygotuj osobno 4 jajka.
Folię mocno zawiń i zwiąż sznurkiem, zostawiając dwa jego końce.
Do garnka wlej na tyle dużo wody, aby jajka po włożeniu były całe zanurzone.
Każde jajko ze sznurkiem zawieś na drewnianej łyżce i włóż do wrzątku. Gotuj 4-5 minut w zależności od wielkości jajka.
Jajka rozwiń z folii i podaj na porcji szpinaku, polane sosem serowym.
Możesz podać na toście lub z ziemniakami puree.