Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą
25min
Łatwy
6
Jajko
30 dag
Boczek wędzony
2
Cebula
3 łyżek
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
39.44 g
Węglowodany
9.53 g
Tłuszcze
102.15 g
Wartość energetyczna
1114.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Masło mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na nim cebulę, dodać boczek, podsmażyć. Przyprawić do smaku ziarenkami smaku.
Krok 3
5 min
Jajka umyć, wbić do patelni. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajka, ciągle mieszając.
Krok 4
1 min
W razie potrzeby doprawić. Podawać gorącą ze świeżym pieczywem.
Tradycyjna, bardzo pożywna jajecznica to podstawa na pyszne i sycące śniadanie. Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą to danie, które nigdy się nie nudzi. Chrupiący boczek wraz z aromatyczną cebulką to znakomite dodatki, dzięki którym, zaczniesz dzień z pełną energią.
Do pysznej jajecznicy podaj świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego!
Do pysznej jajecznicy podaj świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego!
Komentarze 0