Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

0
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Wafelek2601
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
30  dag
Boczek wędzony
2 
Cebula
3  łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.72 g
Węglowodany
4.77 g
Tłuszcze
51.07 g
Wartość energetyczna
557.43 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Masło mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na nim cebulę, dodać boczek, podsmażyć. Przyprawić do smaku ziarenkami smaku.
Krok 3
5 min
Jajka umyć, wbić do patelni. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajka, ciągle mieszając.
Krok 4
1 min
W razie potrzeby doprawić. Podawać gorącą ze świeżym pieczywem.
Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 1 z 4

Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 2 z 4

Masło mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na nim cebulę, dodać boczek, podsmażyć. Przyprawić do smaku ziarenkami smaku.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 3 z 4

Jajka umyć, wbić do patelni. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajka, ciągle mieszając.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 4 z 4

W razie potrzeby doprawić. Podawać gorącą ze świeżym pieczywem.

Tradycyjna, bardzo pożywna jajecznica to podstawa na pyszne i sycące śniadanie. Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą to danie, które nigdy się nie nudzi. Chrupiący boczek wraz z aromatyczną cebulką to znakomite dodatki, dzięki którym, zaczniesz dzień z pełną energią.
Do pysznej jajecznicy podaj świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
19.7g / 15%
Węglowodany
4.8g / 3%
Tłuszcze
51.1g / 82%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika