Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
30 dag
Boczek wędzony
2 
Cebula
3 łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
39.44 g
Węglowodany
9.53 g
Tłuszcze
102.15 g
Wartość energetyczna
1114.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Masło mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na nim cebulę, dodać boczek, podsmażyć. Przyprawić do smaku ziarenkami smaku.
Krok 3
5 min
Jajka umyć, wbić do patelni. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajka, ciągle mieszając.
Krok 4
1 min
W razie potrzeby doprawić. Podawać gorącą ze świeżym pieczywem.
Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 1 z 4

Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 2 z 4

Masło mocno rozgrzać na patelni, zrumienić na nim cebulę, dodać boczek, podsmażyć. Przyprawić do smaku ziarenkami smaku.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 3 z 4

Jajka umyć, wbić do patelni. Smażyć na małym ogniu do ścięcia się jajka, ciągle mieszając.

Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą

Krok 4 z 4

W razie potrzeby doprawić. Podawać gorącą ze świeżym pieczywem.

Tradycyjna, bardzo pożywna jajecznica to podstawa na pyszne i sycące śniadanie. Jajecznica na maśle z boczkiem i cebulą to danie, które nigdy się nie nudzi. Chrupiący boczek wraz z aromatyczną cebulką to znakomite dodatki, dzięki którym, zaczniesz dzień z pełną energią.
Do pysznej jajecznicy podaj świeże, chrupiące pieczywo. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika