Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indyk w sosie pieczeniowym

0
61 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlet z piersi indyka
200 g
Boczek
2 łyżek
Koperek posiekany
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
636.34 kcal
Węglowodany
1.93 g
Białko
39.27 g
Tłuszcze
45.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

61 min
Krok 1
5 min
Kotlety rozbij. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 2
5 min
Boczek drobno pokrój, dodaj koperek, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 3
5 min
Farsz ułóż na kotletach, zwiń, zepnij wykałaczkami. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 4
5 min
Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 5
30 min
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody, duś 30 minut. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 6
1 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 7
3 min
Mieszając doprowadź do wrzenia. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 8
5 min
Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając. Indyk w sosie pieczeniowym
Krok 9
2 min
Mięso polać sosem. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą. Indyk w sosie pieczeniowym
Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 1 z 9

Kotlety rozbij.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 2 z 9

Boczek drobno pokrój, dodaj koperek, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 3 z 9

Farsz ułóż na kotletach, zwiń, zepnij wykałaczkami.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 4 z 9

Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 5 z 9

Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody, duś 30 minut.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 6 z 9

Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 7 z 9

Mieszając doprowadź do wrzenia.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 8 z 9

Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Indyk w sosie pieczeniowym

Krok 9 z 9

Mięso polać sosem. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

Indyk w sosie pieczeniowym to wyborne kotlety z indyka, nadziewane boczkiem z dodatkiem siekanego koperku i Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Po zawinięciu płaty mięsa można spiąć wykałaczkami lub związać kuchenną nitką. Obsmażamy, dusimy do miękkości i podajemy na obiad z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY, w towarzystwie porcji ryżu oraz sałaty ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika