Indyk w sosie pieczeniowym
61min
Łatwy
1 paczka
4
Kotlet z piersi indyka
100 g
Boczek
2 łyżek
Koperek posiekany
2 łyżek
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
36.74 g
Węglowodany
1.93 g
Tłuszcze
32.35 g
Wartość energetyczna
508.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
61 min
Krok 1
5 min
Kotlety rozbij.

Krok 2
5 min
Boczek drobno pokrój, dodaj koperek, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Krok 3
5 min
Farsz ułóż na kotletach, zwiń, zepnij wykałaczkami.

Krok 4
5 min
Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju.

Krok 5
30 min
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody, duś 30 minut.

Krok 6
1 min
Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Krok 7
3 min
Mieszając doprowadź do wrzenia.

Krok 8
5 min
Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.

Krok 9
2 min
Mięso polać sosem. Podawaj z ryżem i zieloną sałatą.

Indyk w sosie pieczeniowym to wyborne kotlety z indyka, nadziewane boczkiem z dodatkiem siekanego koperku i Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Po zawinięciu płaty mięsa można spiąć wykałaczkami lub związać kuchenną nitką. Obsmażamy, dusimy do miękkości i podajemy na obiad z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY, w towarzystwie porcji ryżu oraz sałaty ze śmietaną.
Komentarze 0