Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grzanka z sosem czosnkowym

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Bagietka francuska
250 g
Pieczarki
100 g
Masło
2 łyżek
Szczypiorek
200 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.42 g
Białko
16.87 g
Tłuszcze
37.5 g
Wartość energetyczna
476.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
3 min
Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki posiekanym wcześniej szczypiorkiem, a następnie serem.
Krok 4
8 min
Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.
Krok 5
2 min
Podawaj z Sosem Czosnkowo-ziołowym.
Grzanka z sosem czosnkowym

Krok 1 z 5

Bagietkę pokrój w cienkie kromki.

Grzanka z sosem czosnkowym

Krok 2 z 5

Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.

Grzanka z sosem czosnkowym

Krok 3 z 5

Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki posiekanym wcześniej szczypiorkiem, a następnie serem.

Grzanka z sosem czosnkowym

Krok 4 z 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.

Grzanka z sosem czosnkowym

Krok 5 z 5

Podawaj z Sosem Czosnkowo-ziołowym.

Prostą i szybką grzankę z sosem czosnkowym najlepiej przyrządzić na nieco czerstwej bagietce, którą możemy leciutko posmarować masłem. Na kromki pieczywa nakładamy podsmażane pieczarki i posypujemy szczypiorkiem oraz tartym żółtym serem. Zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Kto lubi, może każdą kromkę udekorować plastrem pomidora. Podajemy na gorąco, z aromatycznym Sosem czosnkowo-ziołowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika