Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prostą i szybką grzankę z sosem czosnkowym najlepiej przyrządzić na nieco czerstwej bagietce, którą możemy leciutko posmarować masłem. Na kromki pieczywa nakładamy podsmażane pieczarki i posypujemy szczypiorkiem oraz tartym żółtym serem. Zapiekamy w opiekaczu lub piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Kto lubi, może każdą kromkę udekorować plastrem pomidora. Podajemy na gorąco, z aromatycznym Sosem czosnkowym WINIARY.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
1 min
Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki posiekanym wcześniej szczypiorkiem, a następnie serem.
Krok 4
8 min
Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Krok 1
z
5
Bagietkę pokrój w cienkie kromki.
Krok 2
z
5
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Farsz nałóż na kromki bagietki. Posyp bagietki posiekanym wcześniej szczypiorkiem, a następnie serem.
Krok 4
z
5
Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Ułóż bagietki na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 7-8 minut.
Krok 5
z
5
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0