Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 plastrów
Chleb biały
1 
Kiełbasa wieprzowa
1 
Papryka czerwona
8 
Pomidory
8 plastrów
Ser Żółty
1 
Czerwona cebula
100 g
Oregano
1 trochę
Masło
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.32 g
Białko
10.43 g
Wartość energetyczna
238.99 kcal
Węglowodany
24.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
7 min
Kiełbasę kroimy wzdłuż na ćwiartki i opiekamy na grillu z dodatkiem przypraw.
Krok 2
15 min
Paprykę przekrawamy na pół i grilujemy przez około 15 minut. Po tym czasie ściągamy z grilla i kroimy w paski.
Krok 3
5 min
Kromki chleba smarujemy masłem, kładziemy żółty ser, grillowane kiełbaski, paprykę, pokrojoną w krążki cebulę, listki oregano i pomidorki koktajlowe.
Krok 4
3 min
Posypujemy do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Krok 5
5 min
Kanapki wiążemy sznurkiem wędzarniczym i opiekamy na grillu do momentu aż chleb się zarumieni.
Krok 6
2 min
Gotowe kanapki podajemy z sosem tatarskim Winiary.
Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 1 z 6

Kiełbasę kroimy wzdłuż na ćwiartki i opiekamy na grillu z dodatkiem przypraw.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 2 z 6

Paprykę przekrawamy na pół i grilujemy przez około 15 minut. Po tym czasie ściągamy z grilla i kroimy w paski.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 3 z 6

Kromki chleba smarujemy masłem, kładziemy żółty ser, grillowane kiełbaski, paprykę, pokrojoną w krążki cebulę, listki oregano i pomidorki koktajlowe.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 4 z 6

Posypujemy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 5 z 6

Kanapki wiążemy sznurkiem wędzarniczym i opiekamy na grillu do momentu aż chleb się zarumieni.

Grillowane kanapki z sosem tatarskim Winiary

Krok 6 z 6

Gotowe kanapki podajemy z sosem tatarskim Winiary.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika