Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50 dag
Szynka mielona
10 dag
Kasza jęczmienna
10 dag
Ryż
12 liści
Kapusta biała
1 
Cebula
2 łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.74 g
Wartość energetyczna
598.1 kcal
Tłuszcze
33.45 g
Białko
26.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
5 min
Z liści odkrawamy białą, zgrubiałą część.
Krok 2
15 min
Mięso podsmażamy, ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 3
10 min
Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.
Krok 4
5 min
Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).
Krok 5
40 min
Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
Krok 6
20 min
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 1 z 6

Z liści odkrawamy białą, zgrubiałą część.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 2 z 6

Mięso podsmażamy, ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 3 z 6

Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 4 z 6

Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 5 z 6

Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 6 z 6

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.

Przepyszne domowe gołąbki z kaszą ryżem i mięsem. Nie ma nic lepszego niż wyśmienity a do tego pożywny obiad. Gołąbki to świetna propozycja na weekendowy obiad w gronie całej rodziny. Świetny przepis sprawi, że wrócisz do niego nie raz! Jeśli lubisz eksperymenty zamiast wody, dodaj przecier pomidorowy, dzięki czemu Twoja potrawa nabierze jeszcze większej atrakcyjności! Smacznego! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika