Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem
Dodaj do CookBook

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

(0)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50  dag
Szynka mielona
10  dag
Kasza jęczmienna
10  dag
Ryż
12  liści
Kapusta biała
1 
Cebula
2  łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.7 g
Wartość energetyczna
598.1 kcal
Tłuszcze
33.4 g
Białko
26.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepyszne domowe gołąbki z kaszą ryżem i mięsem. Nie ma nic lepszego niż wyśmienity a do tego pożywny obiad. Gołąbki to świetna propozycja na weekendowy obiad w gronie całej rodziny. Świetny przepis sprawi, że wrócisz do niego nie raz! Jeśli lubisz eksperymenty zamiast wody, dodaj przecier pomidorowy, dzięki czemu Twoja potrawa nabierze jeszcze większej atrakcyjności! Smacznego! :)

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    5 min
    Z liści odkrawamy białą, zgrubiałą część.
  • Krok 2

    15 min
    Mięso podsmażamy, ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
  • Krok 3

    10 min
    Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.
  • Krok 4

    5 min
    Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).
  • Krok 5

    40 min
    Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
  • Krok 6

    20 min
    Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 1 z 6

Z liści odkrawamy białą, zgrubiałą część.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 2 z 6

Mięso podsmażamy, ryż i kaszę gotujemy w osolonej wodzie.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 3 z 6

Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 4 z 6

Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 5 z 6

Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Krok 6 z 6

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Obiad
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    1 godz 20 min Łatwy
  • Gołąbki inaczej

    Gołąbki inaczej

    1 godz 41 min Łatwy
  • Gołąbki z młodej kapusty

    Gołąbki z młodej kapusty

    46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu