Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
12
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto z nas podczas wiosenno-letnich dni nie marzy o lekkim i słodkim, ale orzeźwiającym deserze? Właśnie taki jest galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo! To propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają łączyć słodki smak truskawek z orzeźwiającymi Galaretkami przezroczystymi WINIARY. Cytrusowy smak galaretki w połączeniu ze słodkością świeżych truskawek przyniesie ukojenie podczas ciepłych miesięcy. Całość udekorowana bitą śmietaną będzie idealnie wpasowywać się w większość słonecznych okazji na świeżym powietrzu! Koniecznie sprawdź nasz przepis na galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Krok 2
15 min
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Krok 3
30 min
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Krok 4
5 min
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Krok 5
5 min
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.
Krok 1
z
5
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Krok 2
z
5
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Krok 3
z
5
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Krok 4
z
5
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Krok 5
z
5
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0