Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 paczek
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
600 g
Truskawki
1 trochę
Śmietana, bita, polewy śmietankowe, ciśnieniowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.6 g
Węglowodany
5.68 g
Tłuszcze
0.17 g
Wartość energetyczna
24.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Krok 2
15 min
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Krok 3
30 min
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Krok 4
5 min
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Krok 5
5 min
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.
Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Krok 1 z 5

Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.

Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Krok 2 z 5

Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.

Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Krok 3 z 5

Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.

Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Krok 4 z 5

Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.

Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Krok 5 z 5

Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.

Kto z nas podczas wiosenno-letnich dni nie marzy o lekkim i słodkim, ale orzeźwiającym deserze? Właśnie taki jest galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo! To propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają łączyć słodki smak truskawek z orzeźwiającymi Galaretkami przezroczystymi WINIARY. Cytrusowy smak galaretki w połączeniu ze słodkością świeżych truskawek przyniesie ukojenie podczas ciepłych miesięcy. Całość udekorowana bitą śmietaną będzie idealnie wpasowywać się w większość słonecznych okazji na świeżym powietrzu! Koniecznie sprawdź nasz przepis na galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika