Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto z nas podczas wiosenno-letnich dni nie marzy o lekkim i słodkim, ale orzeźwiającym deserze? Właśnie taki jest galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo! To propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają łączyć słodki smak truskawek z orzeźwiającymi Galaretkami przezroczystymi WINIARY. Cytrusowy smak galaretki w połączeniu ze słodkością świeżych truskawek przyniesie ukojenie podczas ciepłych miesięcy. Całość udekorowana bitą śmietaną będzie idealnie wpasowywać się w większość słonecznych okazji na świeżym powietrzu! Koniecznie sprawdź nasz przepis na galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Krok 2
15 min
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Krok 3
30 min
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Krok 4
5 min
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Krok 5
5 min
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.
Krok 1
z
5
Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
Krok 2
z
5
Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
Krok 3
z
5
Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
Krok 4
z
5
Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
Krok 5
z
5
Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0