Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do przygotowania galaretkowych babeczek limonkowych (z cytrusowym kremem) wcale nie musisz korzystać z piekarnika! Jeśli lubisz słodkości w formie babeczek, to ta letnia wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Aby uzyskać ten piękny, limonkowy kolor, wykorzystaj Galaretkę smak limonkowy WINIARY! Połączenie kwaskowatej limonki z pysznym kremem i kruchym spodem z pewnością skradnie nie tylko dziecięce podniebienia!
Przygotowanie
28 min
Krok 1
5 min
Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
Krok 2
5 min
Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3
5 min
Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
Krok 4
3 min
Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
Krok 5
5 min
Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
Krok 6
5 min
Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.
Krok 1
z
6
Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
Krok 2
z
6
Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3
z
6
Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
Krok 4
z
6
Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
Krok 5
z
6
Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
Krok 6
z
6
Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0