Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

(0)
28min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka o smaku lemoniady ananasowej WINIARY
150  ml
Woda
225  ml
Śmietana 36%
7 
Ciastka zbożowe
150  ml
Śmietana 36%
10  g
Cukier puder
5  plastrów
Limonka
1  łyżeczka
Skórka z limonki
1  łyżeczka
Sok z limonki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.35 g
Węglowodany
20.11 g
Tłuszcze
11.31 g
Wartość energetyczna
191.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Do przygotowania galaretkowych babeczek limonkowych (z cytrusowym kremem) wcale nie musisz korzystać z piekarnika! Jeśli lubisz słodkości w formie babeczek, to ta letnia wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Aby uzyskać ten piękny, limonkowy kolor, wykorzystaj Galaretkę smak limonkowy WINIARY! Połączenie kwaskowatej limonki z pysznym kremem i kruchym spodem z pewnością skradnie nie tylko dziecięce podniebienia!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
  • Krok 2

    5 min
    Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  • Krok 3

    5 min
    Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
  • Krok 4

    3 min
    Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
  • Krok 5

    5 min
    Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
  • Krok 6

    5 min
    Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.
Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 1 z 6

Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 2 z 6

Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 3 z 6

Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 4 z 6

Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 5 z 6

Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem (bez pieczenia)

Krok 6 z 6

Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto cytrynowe

    2 godz Łatwy
  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Kolorowe galaretkowe ślimaczki

    21 min Łatwy
  • Deser na skos

    5 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu