Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką
572min
Łatwy
4 opakowań
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1 opakowanie
Galaretka malinowy smak WINIARY
2
Mango
500 g
Serek homogenizowany
200 g
Truskawki
200 g
Maliny
1 szklanka
Czerwone porzeczki
1 trochę
Jagody
1 trochę
Mięta
5
Ciasto, beza cytrynowa, przygotowane handlowo
.
Wartości odżywcze
Białko
9.2 g
Węglowodany
33.35 g
Tłuszcze
6.58 g
Wartość energetyczna
218.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
572 min
Krok 1
10 min
Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
Krok 2
10 min
Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
Krok 3
120 min
Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
Krok 4
10 min
Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
Krok 5
240 min
Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
Krok 6
10 min
Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
Krok 7
120 min
Odstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 8
2 min
Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.
Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką to idealny deser dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek na lato. Intensywny smak owoców w połączeniu z winogronową galaretką WINIARY sprawi, że zakocha się w tym przepisie każdy, kto tylko go spróbuje. Sprawdź nasz przepis na galaretkę z musem mango i czerwoną porzeczką i odkryj niesamowity smak, jaki daje połączenie owoców z galaretką.
Komentarze 0