Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

(0)
9 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  opakowań
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka malinowy smak WINIARY
2 
Mango
500  g
Serek homogenizowany
200  g
Truskawki
200  g
Maliny
1  szklanka
Czerwone porzeczki
trochę
Jagody
trochę
Mięta
5 
Ciasto, beza cytrynowa, przygotowane handlowo
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.35 g
Węglowodany
33.35 g
Tłuszcze
6.58 g
Wartość energetyczna
381.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką to idealny deser dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek na lato. Intensywny smak owoców w połączeniu z winogronową galaretką WINIARY sprawi, że zakocha się w tym przepisie każdy, kto tylko go spróbuje. Sprawdź nasz przepis na galaretkę z musem mango i czerwoną porzeczką i odkryj niesamowity smak, jaki daje połączenie owoców z galaretką.

Przygotowanie

572 min
  • Krok 1

    10 min
    Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
  • Krok 2

    10 min
    Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
  • Krok 3

    120 min
    Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
  • Krok 4

    10 min
    Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
  • Krok 5

    240 min
    Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
  • Krok 6

    10 min
    Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
  • Krok 7

    120 min
    Odstaw na 2 godz. do lodówki.
  • Krok 8

    2 min
    Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.
Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 1 z 8

Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 2 z 8

Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 3 z 8

Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 4 z 8

Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 5 z 8

Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 6 z 8

Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 7 z 8

Odstaw na 2 godz. do lodówki.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 8 z 8

Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik na zimno z owocami i płatkami róż - bez pieczenia

    7 godz 28 min Łatwy
  • Kokosowe "sushi"

    8 godz 25 min Średni
  • Deser na skos

    5 godz 30 min Łatwy
  • Arbuz z galaretki – deser dla dzieci

    4 godz 56 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu