Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

0
572 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 paczek
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
1 paczka
Galaretka malinowy smak WINIARY
2 
Mango
500 g
Serek homogenizowany
200 g
Truskawki
200 g
Maliny
1 szklanka
Czerwone porzeczki
1 trochę
Jagody
1 trochę
Mięta
5 
Ciasto, beza cytrynowa, przygotowane handlowo

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
6.58 g
Węglowodany
33.35 g
Białko
9.2 g
Wartość energetyczna
218.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

572 min
Krok 1
10 min
Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.
Krok 2
10 min
Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.
Krok 3
120 min
Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.
Krok 4
10 min
Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.
Krok 5
240 min
Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.
Krok 6
10 min
Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.
Krok 7
120 min
Odstaw na 2 godz. do lodówki.
Krok 8
2 min
Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.
Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 1 z 8

Mango obierz i zmiksuj na mus.Dodaj serek homogenizowany.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 2 z 8

Rozpuść 2 Galaretki Przezroczyste WINIARY w 300 ml gorącej wody i delikatnie przestudź, a następnie wymieszaj stopniowo z masą serkową.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 3 z 8

Całość rozlej do 6 kieliszków i odstaw do lodówki na 2 godz.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 4 z 8

Kolejne 2 Galaretki Przezroczyste rozpuść według przepisu na opakowaniu, a gdy przestygną – zalej nimi mus w kieliszkach.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 5 z 8

Dodaj owoce (porzeczki borówki liść mięty do dekoracji) i odstaw do lodówki na 4 godz.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 6 z 8

Zmiksuj truskawki i maliny. Galaretkę o smaku malinowym rozpuść w 200 ml gorącej wody, a gdy przestygnie – wymieszaj ją z musem truskawkowo-malinowym, po czym tak przygotowaną masą dopełnij kieliszki.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 7 z 8

Odstaw na 2 godz. do lodówki.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Krok 8 z 8

Gotowe desery udekoruj bezami, orzechami lub granolą – według uznania.

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką to idealny deser dla wszystkich miłośników oryginalnych przekąsek na lato. Intensywny smak owoców w połączeniu z winogronową galaretką WINIARY sprawi, że zakocha się w tym przepisie każdy, kto tylko go spróbuje. Sprawdź nasz przepis na galaretkę z musem mango i czerwoną porzeczką i odkryj niesamowity smak, jaki daje połączenie owoców z galaretką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika